Culinaire blog Antwerpen - (h)eerlijke restaurant reviews.

10
dec

Restaurant Tangs, gevestigde waarde in de Kasteelpleinstraat.

Restaurant Tangs is ook al jaren een gevestigde waarde in de Kasteelpleinstraat.  Het was al lang geleden dat we er waren geweest en besloten er nog eens een hapje te gaan eten.  Er was die avond (weekdag) verrassend weinig volk.  We gingen voor het menu van de chef.  Voor 26,5 euro kregen we een gevarieerd voorgerecht van gestoomde, gebakken en gekookte dim sums en een kipsaté.  Alles vers gemaakt en lekker, maar voor de echte dim sum liefhebber zijn er zeker betere adresjes, vooral qua aanbod.  De hoofdgerechten waren zonder meer heerlijk : krokant gebakken eend met kool, kip met zwarte bonensaus en paprika’s en een portie wokgroentjes.  Een aanrader.

De bediening is hartelijk en het kader aangenaam, Tangs is nog steeds de moeite waard om een hapje te gaan eten. Tang’s is niet het restaurant waar je nasi goreng of babi pangang eet, maar eerder de meer gastronomische (Zuid-)Chinese keuken; een grote verscheidenheid in ingrediënten, licht bereid en niet te pittig gekruid.  Een voorgerecht kost 6 a 8 euro, een hoofdschotel varieert van 12 tot 16 euro.

Tang’s Kasteelpleinstraat 36, 2000 Antwerpen, 03/248.38.59  website : www.tangs.be

3
dec

Hoe gaat het eraan toe in de keuken van een goed restaurant? 

Dat konden de deelnemers aan de workshop van Lekker Antwerpen en B23 gisteren allemaal live meemaken.

Een groepje van 14 deelnemers ging eerst met chef Kevin De Backer naar de exotische markt op zaterdag om ingrediënten te kopen voor het bereiden van een menu. Dat werd kingkrab met knolselderpuree, pastinaak en zoetzure venkel.  Een soepje van verschillende soorten champignon,s en een Everzwijn kroontje met wintergroenten.  Opnieuw een enorm succes.

Er komen nog meer kookworkshops in 2018. Lees het volledige artikel

25
nov

Verslag kookworkshop Lekker Antwerpen met Kevin De Backer van B23

De kookworkshop van Lekker Antwerpen in samenwerking met Kevin De Backer van restaurant B23 was een enorm succes.  20 lekkerbekken gingen eerst met de chef naar de zaterdagmarkt om producten te kopen.  Dan werd de schort aangetrokken voor de workshop.  Als voorgerecht werd een zalm bereid, nadien een soepje met de ‚overshot’ van de groentjes en als hoofdschotel een everzwijnkroontje met seizoensgroentjes.  Hoogtepunt was de degustatie van de verschillende gerechten.  Dit zijn de foto’s van de kookworkshop.

4
nov

Kookworkshop met Kevin de Backer (B23 en Bistro Mature)

Kevin De Backer is een van meest getalenteerde chefs in Antwerpen.  B23 is zijn eerste eigen restaurant, nadat hij jaren werkte voor gerenommeerde chefs als Sergio Herman en Johan Van Raes.  Sinds kort heeft Kevin een tweede zaak, Bistro Mature in Deurne.

De chef van B23 heeft al vaak bewezen dat hij talent heeft en toch zijn zijn beide zaken laagdrempelig en zeer democratisch.  Met de feestdagen in het vooruitzicht geeft de chef exclusief voor Lekker Antwerpen een culinaire workshop.

Het begint met een bezoek aan de zaterdagmarkt, daar gaan we producten kopen waar we nadien een feestgerechtje gaan van maken.  Eenvoudig en niet duur.  De plaatsen voor deze kookworkshops zijn beperkt.  Minimum 12 deelnemers, maximum 20.  inschrijven kan vanaf nu via [email protected]

Prijs is slechts 50 euro, leden van Lekker Antwerpen krijgen 10 euro korting en betalen 40 euro.  Het gerechtje gaan we nadien uiteraard zelf proeven bij een goed glas wijn.

  • zaterdag 25 november 8u30 – 15u
  • zaterdag 2   december 8u30 – 15u

18
okt

I Famosi – Nieuwe locatie, dezelfde kwaliteit!

Het populaire Italiaanse restaurant I Famosi is verhuisd naar het Zuid.  De vroegere locatie, in de Steenbergstraat, wordt een pizzeria.

Sinds enkele maanden heeft restaurant I Famosi intrek genomen in een groot, trendy pand in de Burburestraat, naast The Glorious.  Het is een ruime zaak met 2 keukens, een grote bar en een wijnkamer, waar geëerde gasten een aperitief en hapje kunnen nuttigen. De kaart is grotendeels hetzelfde gebleven,  de kwaliteit gelukkig ook. Chef Fabio heeft zich omringd door ervaren koks en een legertje zaalpersoneel, zodat hij zelf wat meer tijd kan maken voor de klanten.

Wij kozen voor het populairste voorgerecht Vitello tonato (kalfsvlees met tonijnsaus – 16 euro),  Frittura mista, met calamares, scampi en enkele gepaneerde vissoorten ( 24 euro) en de klassieker bij de hoofdschotels : Saltimbocca alla Romana (21 euro).  Alle gerechten waren lekker en verzorgd, al was de verhouding bij de gefrituurde visschotel vroeger beter in balans.

De pizzeria zullen we binnenkort bezoeken.

I Famosi (restaurant)

De Burburestraat 6-8, 2000 Antwerpen

tel 03/231 29 01

www.ifamosi.be