Culinaire blog Antwerpen - (h)eerlijke restaurant reviews.

25
apr

Wij hadden een perfecte avond bij restaurant Jerom! Lees ons verslag.

We hadden al veel goeds gehoord van Jerom en hebben dan ook een bijzondere gelegenheid uitgezocht om het restaurant eens te gaan verkennen.  Het is immers niet het restaurant waar je wekelijks een hap gaat eten, want het zit toch in de hogere prijsklasse. Hoewel, als je prijs en kwaliteit vergelijkt, is het zeker zijn geld waard. Lees het volledige artikel

2
apr

Pegasus, gezellig en lekker Grieks tafelen in Deurne.

Grieks restaurant Pegasus is al 22 jaar een gevestigde waarde in Deurne.  Het restaurant aan de Herentalsebaan is gezellig en heeft een heerlijk terras voor tijdens warme dagen. Lees het volledige artikel

12
mrt

Pita Waterpoort, wellicht de beste ‘shoarmatent’ van ’t stad.

Antwerpen telt heel wat pita (shoarma) zaken. Shoarma is wellicht het meest gekende Turkse gerecht en het smaakt heerlijk voor of na een avondje stappen. Maar er zijn heel grote verschillen tussen de verschillende ‘kebab’ zaken. Lees het volledige artikel

22
jan

Kookworkshop Valentijn met Kevin De Backer van restaurant B23

Na het grote succes van de kookworkshops met Kevin De Backer in de aanloop naar de feestdagen, is er nu een kookworkshop in het kader van Valentijn.

Om 10u gaat de chef van B23 van start met een woordje uitleg over de producten : Champagne, kaviaar, makreel en griet.

Rond 11u staat iedereen mee aan het fornuis en als alles vlot verloopt gaan we aan tafel rond 13u. Als dessert kiest Kevin voor de romantische ‘chocolate Love’.

 

  • Kookworkshop gaat door op zaterdag 10 februari.
  • Prijs per persoon is 75 euro.
  • Reserveren kan vanaf nu via Lekker Antwerpen.
  • Er zijn maximum 15 plaatsen beschikbaar.

 

 

 

18
dec

Bianconero, prima adresje voor liefhebbers van de heerlijke Italiaanse keuken.

Aan goede Italianen hebben we geen gebrek in Antwerpen. Bianconero is daar opnieuw een mooi voorbeeld van.  En ook dit restaurant blijft onder de radar van de ‘gereputeerde recensenten’.  De Siciliaanse chefkok Giuseppe Pizzolo had vroeger de populaire pizzeria Dal Dottore, in een gaanderij tussen de Nationale Bank en de Vogelenmarkt.  4 jaar geleden verhuisde hij naar de Kronenburgstraat, vlakbij het Tropisch Instituut.  In dit pand huisden daarvoor ook al Italiaanse eethuizen, maar met wisselend success.  Naar ons gevoel zit het nu met Bianconero op het goede spoor.  Giuseppe serveert de authentieke Italiaanse keuken met een Siciliaanse twist. De zaak is ook veel chiquer dan de vroegere pizzeria.

Als amuse kregen we enkele Bruschetta’s en een mouse van Mortadella. De kaart is klein maar gevarieerd met enkele klassiekers.  De suggesties staan op een krijtbord aan de muur.  Wij kozen voor een – gedeelde – Calamari Fritti (18 euro) als voorgerecht.  Wellicht de beste die we ooit hebben gegeten.  Nadien volgde de orecchiette dello Stretto (met oortjes en mosselen en Siciliaanse Salami – 18 euro) en een Saltimbocca alla Romana, het klassieke kalfslapje met ham en salie (21 euro)  Heerlijk.

Als witte wijn serveerde de ober een Siciliaanse niet te fruitage wijn : Anthila Donnafugata en een rode Nero d’Avola ,Sedara van hetzelfde huis.  Twee voortreffelijke keuzes.  De wijnen die we per glas bestelden, mochten we zelfs op voorhand proeven.

Prijskaartje voor 2 personen, 80 euro, wat op dit niveau zeker niet veel geld is.  Toen we de rekening vroegen, werd ons nog een grappa of limoncello aangeboden.  Prima adresje voor liefhebbers van de heerlijke Italiaanse keuken.

Bianconero, Kronenbrugstraat 35, 2000 Antwerpen  03/237.03.16

woensdag gesloten