Culinaire blog Antwerpen - (h)eerlijke restaurant reviews.

14
jun

In de Balans, een trendy en vooral lekker restaurant.

De Kaasrui, vlakbij de Grote Markt in  Antwerpen, heeft er een klasse-restaurant bij. In de Balans, de vroegere drogisterij is nu een trendy en vooral lekker restaurant geworden. En onze verwachtingen werden meer dan ingelost.

Op de kaart 7 voorgerechten, die vaak in een kleine of grote portie kunnen besteld worden, en 6 hoofdschotels. De starters variëren van 12 tot 18 euro.  Wij kozen voor de calamares met limoen, koriander en chili.  Een perfecte combinatie … mooi in balans.

Later volgde Heilbot met schaaldierjus, gepofte tomaat, saffraan en mosseltjes. Opnieuw een overheerlijke schotel. De prijzen van de hoofdschotels schommelen tussen 22 en 35 euro (die laatste voor een Gerijpte Black Agnus rib eye).  Zeker niet te duur voor wat je op je bord krijgt.

Ook de wijnkaart bevat veel mooie verrassingen. Wie stijlvol en lekker wil eten, heeft er weer een topadresje bij.

In de Balans, Kaasrui 7, 2000 Antwerpen ,  03/226.31. 75

www.indebalans.be

In de balans

11
jun

Restaurant Dôme

Verfijnde keuken in een prachtig kader

Restaurant Dôme is opnieuw open. Het voormalige sterrenrestaurant van Julien Burlat werd overgenomen door de Franse topchef Frédéric Chabbert en zijn echtgenote Evangeline. Zij hebben op veel plaatsten in de wereld gekookt en starten nu hun eigen zaak op Zurenborg.

We zijn ervan overtuigd dat dit opnieuw een zeer gewaardeerd restaurant wordt. Je hebt 2 menuformules (7 gangen – 85 euro en 9 gangen 104 euro) In het menu van 85 was er enkel keuze in de hoofdschotel (duif of lam) en in het nagerecht aardbeien of chocoladetaart. Na de amuse (frisse aspic van rozenwater met citrus en garnalen) werd ons een heerlijke combinatie van tomaat, kersen, paarse basilicum en Balsamico voorgeschoteld. Meteen merk je dat de chef heel wat in zijn mars heeft. Het tweede gerecht, een traag gegaard eitje met gerookte paling en erwtjes was opnieuw een schot in de roos. Ook de tarbot met witte asperges en verveine was een lekkere combinatie.

De hoofdschotel, duif met een saus op basis van de organen, in combinatie met artisjok werd gevolgd door een stukje Geitenkaas met pistacheboter. Om af te sluiten was er nog de keuze tussen chocoladetaart puur 70% en aardbeien uit Hoogstraten met meringue en gerookte vanille. Conclusie : de ‘nieuwe’ Dôme vult perfect de leemte in die de vorige eigenaars nalieten en zal snel opgenomen worden in de verschillende culinaire gidsen. Het menu a 75 euro is meer dan zijn prijs waard. Aangevuld met een indrukwekkende wijnkaart is dit een van de plekken die je als gastronoom niet mag laten links liggen.

Restaurant Dôme
Grotehondstraat 2
2018 Antwerpen
03/239.90.03

www.domeweb.be

21
mei

Restaurant Nathan, nieuw gastronomisch topadresje.

Restaurant Nathan is  een nieuw gastronomisch topadresje in Antwerpen.  De Chef  Nathan Van Echelpoel deed ervaring op in verschillende toprestaurants zoals Le Dôme, De Pastorale, L’épicerie du Cirque en last but not least Hof Van Cleve.  Aan de combinaties en bordschikking merk je meteen dat Nathan weet wat hij doet en zijn eigen stijl heeft.

Er wordt vooral gewerkt met menu’s : 4 gangen voor 46 euro, 5 gangen voor 56 euro  en het 6-gangenmenu betaal je 66 euro.  Lunchen kan voor 30 euro (3 gangen ) en dat is echt niet duur. Wij kozen voor het 4 gangenmenu , maar  lieten de makreel aan ons voorbij gaan en gingen voor asperge met lamsoor en kreeft.  (supplement 14 euro). Nadien kregen we Rode Poon met Vadouvan  (Franse kerrie) en lamsfilet met fregola en courgette.  Afsluiten deden we met Rabarber, granola en basilicum.

Alle gerechten waren mooi gepresenteerd en goed gecombineerd.  Het interieur is ‘modern’  je houdt ervan of je houdt er niet van.  Maar de kwaliteit van wat je voorgeschoteld krijgt is veel belangrijker.  Iedereen aan tafel moet wel dezelfde formule kiezen en voor een wijziging van gerecht betaal je een supplement van 4 euro. Parkeren in de buurt is wel erg moeilijk.

Restaurant Nathan, Lange Koepoortstraat 13, 2000 Antwerpen  03/284 28 13   http://www.restaurant-nathan.be/

31
mrt

Fish a gogo, de beste garnaalkroketten van ’t stad!

De beste garnaalkroketten van ’t stad … en nog vele andere lekkere visgerechtjes

Fish a gogo kan je omschrijven als vis-tapabar of visfrituur. Eigenaar Jurgen Tanghe bereidt er kleine visgerechtjes a la minute. Je kan het als hapje beschouwen of met een combinatie van gerechtjes een hele maaltijd vullen. Sinds ik de zaak ontdekt heb, ga ik er heel regelmatig terug. Het geeft je een vakantiegevoel in eigen stad. En de kwaliteit is super. Lees het volledige artikel

20
mrt

Nieuw pizzarestaurant in Antwerpen: La Pizzeria

Antwerpen heeft goede Italiaanse restaurants en lekkere pizzahuizen, op dat vlak zijn we echt wel verwend. En nu komt er weer een pizzarestaurant bij onder de vleugels van een populaire Italiaans restaurant : A Tavola in de Lange Lozanastraat. Lees het volledige artikel