A Tavola  

tavola

“Maak aub niet teveel reclame” zegt een vriendelijke man aan de toog, die ziet dat ik foto’s neem van de gerechten. “het is al moeilijk genoeg om hier aan een tafeltje te geraken”.  Ik moet de man teleurstellen, dit adresje is te lekker om niet te delen.

A Tavola begon oorspronkelijk als traiteur, maar groeide al snel uit tot trattoria, die nu ook iets te klein wordt om de reservaties aan te kunnen. De Napolitaanse chef Gennardo Rocco en zijn vrouw Annelies overwegen zelfs een groter pand te zoeken, maar dan met een terras.  Nu is dat er niet en daarom dat het tijdens de zomermaanden makkelijker is om (zonder reservatie) een tafeltje te versieren.

Op een krijtbord staan de suggesties van de dag.  Alles wordt er nog vers bereid volgens de authentieke Italiaanse recepten.  Als voorgerecht kan je kiezen voor de antipasti misto, een charcuterieschotel met salami, Italiaanse ham, vitello tonnato, kaas en groentjes (26,50 euro voor 2 personen) of Carpaccio van rund, eend of vis (15,50 euro).  Verschillende pasta’s zijn er vanaf 17,50 euro. Heel populair is de linguini con granchio (krab), voor een portie betaal je 27,50 euro. Bij de hoofdgerechten onder meer rognoni a la meditteranea (21,50 euro), kalfslapjes o.a. in citroensaus of klassiek alla Romana (allebei 22,50 euro), maar ook ossobuco (25,50 euro) of Branzino (zeebaars). 

A Tavola heeft een mooie wijnkaart met verschillende halve flesjes of wijnen per glas.  Voor een fles betaal je 22,50 euro voor de goedkoopste witte of rode wijn. Maar er staat ook een Barolo op de kaart (60 euro).  Voor wie graag een degelijke rode wijn drinkt is de Campofiorin (34,50) een aanrader. Na de maaltijd wordt een crème citronella van ‘la mama’ aangeboden. Prijs per persoon voor een maaltijd (zonder drank) komt om en bij 40 euro, maar daarmee heb je zonder twijfel een heerlijke maaltijd achter de kiezen.  Volgens onze mening, een van de beste Italiaanse eethuizen in Antwerpen.

A Tavola, Lange Lozanastraat  282, 2018 Antwerpen,  03/238 07 09

[pinterest_gallery id=”1844″]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in