Antwerpse chocoladeweek

Op 3 maart start de chocoladeweek in Antwerpen. Dan worden de chocolatiers extra in de kijker gezet. Via Lekker Antwerpen kan je dan de wandeling Proef de stad in Chocolade doen, een tocht van ongeveer 2 uur door het oude stadscentrum en langsheen verschillende chocolatiers in de stad.

Een van de chocolatiers waar we passeren is Joost Arijs, een jonge talentvolle ambachtsman die zich zowel chocolatier als patissier mag noemen. Net al alle andere topchocolatiers wil hij ook in Antwerpen een winkel, omdat de koekenstad ook een chocoladestad is. Joost is nog maar 31 en heeft sinds 2015 een winkel in Antwerpen aan de Theodoor Van Rijswijckplaats, tussen de Nationalestraat en de Kammenstraat. Je vindt er en mooi aanbod van koekjes, zoals macarons en pralines en fijne patisserie allemaal vers bereid in zijn atelier. Tijdens de chocoladeweek kan je proeven van een zakje van 5 verschillende pralines of 3 macarons. Die kan je afhalen met de chocoladepas die je krijgt tijdens de wandelingen tijdens de chocoladeweek. Naast de ‘klassiekers’ kan je een aantal bijzondere smaken ontdekken zoals limoen, gember, saffraan, lavendel of thee citroen.

Na de chocoladeweek starten de voorbereidingen voor Pasen met een assortiment van 8 of 16 paaseitjes in een prachtig ontworpen doosje van de gekende illustratrice Sabien Clement. Joost Arijs werkt momenteel ook aan een nieuwe chocolade creatie met marsepein. Wat het gaat worden blijft nog even geheim, maar vast staat dat het een lekkernij wordt die zeker bij de Antwerpenaar in de smaak zal vallen. En zo wordt de A van Arijs ook een beetje een stralende A in Antwerpen.

Chocoladewandeling (met stop bij onder andere Joost Arijs) zijn er op de zaterdagen 4 en 11 maart, telkens om 14u. Prijs is 20 euro per persoon en inschrijven kan via de website www.lekkerAntwerpen.be Belangrijk : vanaf 12 personen kan je de chocoladewandeling exclusief voor uw gezelschap (vrienden, familie, collega’s …) organiseren en kies je zelf datum en vertrekuur.

Chocolatier Joost Arijs
Theodoor Van Rijswijckplaats 3
2000 Antwerpen

www.joostarijs.be