B23 : Een stijlvolle en trendy zaak.

44

[message type=”information”]update januari 2016[/message]

[heading centered=”yes” margin_bottom=”no”]De Antwerpse Sergio[/heading]

Michelin heeft zich vergist.  B23 op de Brouwersvliet kreeg een Bib Gourmand, maar dat is toch een lichte onderwaardering. B23, Een stijlvolle en trendy zaak, opende in 2013 de deuren.  De kwaliteit van de keuken is hoog. Er zijn menuformules vanaf 37 euro voor 3 gangen, 49 euro voor 4 gangen tot 60  euro voor 5 gangen.

De vaste kaart is redelijk klein en bevat een aantal klassiekers met een eigenzinnige twist zoals Ambachtelijke garnaalkroketten, chip van mossel en Carpaccio van filet d’Anvers , Vitello Tonato style.  Bij de hoofdgerechten Steak tartaar “B23” reeds bereid volgens het kunnen van de keuken / slaatje / frietjes  of Filet van Corvina zeebaars-achtige/ risotto  / groene kruiden.  Maar meestal wordt er gekozen voor het schitterende menu van 37 euro (sommige gerechten met supplement). Bij dat menu kies je 3 gangen uit de suggesties.  

Alle gerechtjes die uit de keuken komen zijn meesterwerkjes.

Chef Kevin De Backer was in de leer bij Sergio Herman bij Pure C en dat merk je.  Voor wie geen tafel kan reserveren in The Jane is dit het perfecte alternatief. Eerst word je verwend met enkele lekkere amuses, gevolgd door het aantal gerechten dat je gekozen hebt, van de kaart of de suggesties. Wij gingen voor de surf en turf met Sukade / Langoustine / panna cotta bisque, de Zeetong Filet / rode kool impressie / gebrande boter en de Dreams in chocolate.  Ook de aangepaste wijnen waren stuk voor stuk perfect gekozen en zeer lekker. 

De zaak is zowel restaurant als bistro als wijnwinkel.  Geen wonder dat het wijnaanbod zeer groot is. De kaart biedt vooral Europese wijnen, maar ook pareltjes uit Zuid-Afrika en Nieuw Zeeland. Alle wijnen die ter plaatse gedronken worden, kunnen ook in de shop gekocht worden. Naast wijn kan je ook bijpassende biertjes bestellen. 

B23, Brouwersvliet 23, 2000 Antwerpen, Tel 03/345 15 14, www.brouwersvliet23.be

[pinterest_gallery id=”1896″]

1 REACTIE

  1. reeds verschillende keren gaan eten,een woord subliem,en vooral niet te vergeten de zeer vriendelijke en amicale bediening, de wijnman weet waar hij over praat, en de keuken kent meer als hun vak !!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in