Bar Chine

111
Bar Chine draagplaats antwerpen

Sinds kort heeft restaurant Cuichine in de Draakstraat er een klein broertje bij, net om de hoek, op de Draakplaats.  Bar Chine serveert kleine Aziatische gerechten ‘Chinese family style ‘ midden op tafel en de gerechten zijn ideaal om gedeeld te worden. De keuken is vooral Zuid-Chinees, wal wordt er graag over de grenzen gekeken. Het zijn vooral kleine hapjes een voorgerechtjes die gecombineerd worden tot een volledige maaltijd. Op de kaart staan een aantal spietjes, van kip (8 euro) of tonijn (12 euro), tempura van Nobashigarnalen (14,5 euro) en kleine gerechten als van kippen- en garnalengehakt (8 euro), venusschelpen, gestoomd met soja, saké, gember en koriander (14 euro). Grotere gerechten beginnen vanaf 17 euro  voor varkensspiering gemarineerd, hoisinsaus en zoetzure koolsalade. Nagerechten, zoals kleefrijstcakes met zwart sesamijs betaal je 5 euro.

Je kan er perfect een volledige maaltijd samenstellen, maar ook voor de bijgerechten moet betaald worden. Er is ook een mogelijkheid om in Bar Chine enkele kleine hapjes te eten en een hoofdschotel in Cuichine wat verderop.  De kwaliteit van beide restaurants is goed en je ontdekt nieuwe smaken.  Wie Chinees ‘op zijn Belgisch’ wil eten, gaat beter naar een ‘gewoon’ Chinees restaurant, waar er grote porties voor weinig geld geserveerd worden.

Wat de dranken betreft, worden er cocktails geserveerd en is er keuze uit verschillende wijnen.  Per glas kan dat al vanaf 4 euro, per fles betaal je minstens 23 euro, maar het merendeel van de wijnen per fles zit toch rond de 30 euro en meer. Zeker een lekker adresje, al zullen grote eters wat dieper in de buidel moeten tasten om met een volle maag buiten te gaan.

Bar Chine, Draakplaats 3, 2018 Antwerpen.
Tel : 03/501 28 11
[pinterest_gallery id=”1757″]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in