De Portugese keuken is aan een opmars bezig.  En terecht.  Je hebt er zowel vlees als vis en schelp- en schaaldieren.  Bij de Portugees van Deurne zijn de gerechten ook wat beïnvloed door Kaapverdische smaken. Dat proefden we bij de Chamuças, driehoekjes gevuld met gehakt en ui (2 stuks voor 6 euro) Een ander klein (voor-)gerechtje dat we proefde waren de calamares-ringen, lekker, maar ook niet meer dan dat.  Prijs, 6 euro voor een portie 

Op de kaart uiteraard de Portugese specialiteiten : Sardines, kabeljauw en zwaardvis.  Wij lieten deze aan ons voorbijgaan en kozen voor gamba’s met een pittige look – olijfoliesaus (20 euro) en Venusschelpen (16 euro) 

Bij een volgend bezoek namen we vrienden mee.  Zij kozen voor garnaal- en kabeljauwkroketten, maar daar waren we niet wild van.  Zelf kozen we voor een charcuterieschotel en de geflambeerde chorizo.   In beide gevallen is het best een portie te delen.  Als hoofdschotel gingen we unaniem voor de Arroz de Marisco (zeevruchten met rijst, de Portugese variant van de Paella.  Lekker en zeer sappig, aanrader dus. 

Water kost 5 euro voor een grote fles, voor een degelijke witte wijn betaal je 16 euro.  

De Portugees van Deurne is een volks restaurant met vriendelijke mensen, naar ons gevoel een zeer correcte prijs – kwaliteit verhouding.  Zoals het bij Zuiderse restaurants wel eens meer het geval is, moet je soms wel even wachten, maar daar mag je hier geen aanstoot aan nemen.

De Portugees van Deurne

Cogelsplein  29, 2100 Deurne

0470 26 18 42