dEssensi, Gastronomie, no fuss, met de glimlach gebracht.

57

Midden dit jaar opende dEssensi in ’s Gravenwezel de deuren.  Het restaurant wil gastronomie brengen, bereikbaar voor iedereen.  In de keuken zwaait Karl Ave (vroeger De Nete in Duffel) de plak. Hij werkt met verse streekproducten en zijn pallet draait mee met de seizoenen.  De essentie is de pure smaak van het product. 

De gerechten bevatten zowel een klassieke als een vernieuwende toets.  Het chef’s menu geeft zonder meer waar voor zijn geld.  Wij proefden, na de amuses,  Burrata, Provençaalse groenten en pesto, gevolgd door Langoustine, Fideua, wakamé en paksoi. Als hoofdgerecht werd Presa Ibérica Bellota met Warmoes, Cevenne ui, pickels en Belle de Fontenay-aardappelen geserveerd.  Als afsluiter kregen we Witte chocolade (Valrhona Ivoire) en geitenkaas  met toetsen van rode biet en framboos voorgeschoteld. Prijs voor het chef’s menu : 59 euro, uiteraard zonder drank.

Ook het kader is bijzonder aangenaam.  De voormalige directeurswoning biedt plaats aan 50 mensen, als het mooi weer is, kan men ook buiten eten.  De missie van Philip Jeukens en Karl Ave van dEssensi is  ‘Gastronomie, no fuss, met de glimlach gebracht’, ons hebben ze alvast overtuigd.

dEssensi, Kerkstraat 20, ’s Gravenwezel (Schilde) https://www.dessensi.be, tel : 03/644.47.45

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in