Culinair festival Antwerpen Proeft is klaar voor jubileumeditie: Viki Geunes, Roger van Damme en Wout Bru zijn zijn de blikvangers.
Maar daarnaast ook jong talent, authentieke streetfood en verrassende concepten. Met je toegangsticket (vanaf 9 euro) kan je deelnemen aan verschillende activiteiten.
De gerechtjes kosten 6 , 7,50 of 9 euro. Antwerpen Proeft van 18 mei (Hemelvaart) tot 21 mei aan de Waagnatie. https://www.proeft.be/ Meer lekkere reportages op www.Aantwaarpe.be en de blog van LekkerAntwerpen.be


Alle deelnemende restaurants en culinaire speciaalzaken van Antwerpen Proeft 2023
Naam | Chef | Locatie | Keuken | |
---|---|---|---|---|
1 | ZILTE | Viki Geunes | Antwerpen | Gastronomie, eigentijds |
2 | HET GEBAAR | Njam!-chef Roger van Damme | Antwerpen | Gastronomie, creatief |
3 | FINE FLEUR | Thomas Diepersloot | Antwerpen | Gastronomie, creatief |
4 | LE GRAND VERRE | Wout Bru | Durbuy | Gastronomie, modern Frans, internationaal |
5 | NEBO | Dimitri De Koninck | Antwerpen | Gastronomie, eigentijds, Frans-Aziatisch |
6 | RESTAURANT 1857 | Joey van Heesbeen | Roosendaal (Nederland) | Gastronomie, creatief Frans |
7 | UKIYO | Bodi de Munck | Stekene | Gastronomie, modern, Frans-Japans |
8 | ZOET BY GILL WALSCHAP | Gill Walschap | Bornem | Meester-patissier |
9 | ARRIKIIATI | Giorgio Longo | Antwerpen | Modern Italiaans |
10 | CANNOLO | – | – | Authentiek Siciliaanse desserts |
11 | PAPS | Sonny Wuyts | Berlaar | Gastronomische bistro, creatief |
12 | COIN COIN | Alain Moons | Brasschaat | Frans-Belgisch |
13 | GOURMET WIRTSHAUS TIROLER HOF KUFSTEIN | Viktoria Fahringer | Kufstein (Oostenrijk) | Authentiek Oostenrijks, Centraal-Europees, fusion |
14 | MEY | Nicolas Lopez, Ariel Millaman | Antwerpen | Vlees- en wijnbistro, Frans-Belgisch, Midden-Oosters, Zuid-Amerikaans |
15 | TAZU | Noah Osayande, hoofdbarman Julian Youssef | Antwerpen | Japans, cocktailbar |
16 | RESTAURANT DA COSTA | David da Costa | Antwerpen | Gastronomie, fusion, Indonesisch |
17 | BALLS & GLORY | Njam!-chef Wim Ballieu | Antwerpen, Gent, Leuven, Mechelen | Handgemaakte meatballs |
18 | BIA MARA | – | Antwerpen, Brussel, Leuven | Seafood, Iers |
19 | CHOCOLADEHUIS BOON | Patrick Mertens | Hasselt | Meester-chocolatier |
20 | DELREY | Bernard Proot, Jan Proot | Antwerpen | Meester-chocolatier-patissier |
21 | PATISSERIE WILLEM VERLOOY | – | Antwerpen, Oevel | Meester-patissier |
22 | ATELIER ROGER VAN DAMME | – | Schoten | Meester-patissier |
23 | COEUR DE BOEF! | Njam!-chef Pieter Declercq | Scherpenheuvel | Foodstudio, cateraar |
24 | AROMAS DE LOS ANDES | Sara Carrillo | Kalmthout | Authentiek Peruaans, nikkei, chifa |
25 | ATELIER 22 / PUUR CATERING | Manuel Coppens | Oostham | Cateraar, home cooking, gourmet fast food |
26 | BÔNG SEN | Anh Tuyet Huynh Thi | Antwerpen | Authentiek Vietnamees |
27 | CASA LATINA | Karina Bustamante | Berchem | Authentiek Latijns-Amerikaans, Caribisch |
28 | KARIBU MEZANI | – | Antwerpen | Authentiek Oost-Congolees, fusion |
29 | LITTLE BEIRUT | Fares Saliba | Antwerpen | Authentiek Libanees, Midden-Oosters |
30 | LOCO MEXICANO | Cristóbal Wille | Haasdonk | Authentiek Mexicaans |
31 | MADAME FOURCHETTE | Stefanie Berben | Schoten | Cateraar, gourmet fast food |
32 | PIEPERS & RUND | Tymo Dijkstra | Amsterdam (Nederland) | Gourmet fast food, biologisch |
33 | PIZZAYOLI | Henk van Keulen | Ede (Nederland) | Artisanaal Italiaans, culinair entertainer |
34 | SKALDU | Axel Van Steenbergen | Weert | Seafood, internationaal, eigentijds |
35 | OUD GEMEENTEHUIS | – | – | Grillrestaurant, Belgisch |
36 | HORECATOPPERS | – | – | Cateraar-traiteur |
37 | SORA KUSINA | Anthonette Auditor, Sebastien Speter | Hoboken | Authentiek Filipijns, Japans |
38 | THE LOBSTERMAN | Dimitri Van Montfort | Schilde | Seafood, traiteur |
39 | ZAOWANG | – | Antwerpen | Sushi, Oost-Aziatisch |