Restaurant Bun –Aziaat van het jaar 

69

Dit jaar kreeg het restaurant Bun in de Volksstraat van Gault&Millau de titel ‘Aziaat van het jaar’.  Benieuwd als we zijn en omdat we nooit in little Bun aan de Sint-Jorispoort zijn binnengeraakt, waren we er als de kippen bij om bij de laureaat te boeken. Met succes.

Het interieur is trendy met open keuken.  Wat donker, dat wel en veel lawaai, wat het moeilijk maakt om met je tafelpartner te praten.  Maar waar het om draait is wat op je bord komt en die kwaliteit is zeer goed. Wij kozen voor het ‘kleine’ menu van de chef a 37 euro : daarvoor kregen we drie hapjes, een voorgerecht, hoofdschotel en dessertje.

Als hapjes kregen we een pikante papayasalade met garnalen, een Aziatische zwam en bouchot mosseltjes met chili en gember.  Als  voorgerecht kregen we pannenkoekjes met buikspek voorgeschoteld en als hoofdschotel de (wat flauwe) zeewolf. Daarna volgde nog ijs met peer en galanga, verwant aan gember. Zeker een goede maaltijd voor een eerlijke prijs.

Het wijnadvies dat we kregen was uitstekend, maar de wijnen per glas zijn eerder prijzig (8 euro voor een glas)

Wat onthouden we?

Lekker eten en goede wijnen, vriendelijke bediening, maar voor ons net iets te donker en teveel lawaai en shiftwerk ook tijdens de week.  Het was jammer dat een collega naast ons plaatsnam, maar we mochten samen geen glas meer drinken …. Want onze shift was voorbij en ze hadden de tafel opnieuw nodig.  De tol van het succes.

 

Bun bar en restaurant: Volksstraat 43, 2000 Antwerpen   tel 03/235 85 89   website  https://www.bunantwerp.be/

IMG_7943
IMG_7937
IMG_7939
IMG_7931
IMG_7930