De Kaai Antwerpen

Een van de vaste waarden in de Antwerpse horeca, restaurant De Kaai, kreeg recent een volledig nieuw interieur.  Het stijlvol en loungy karakter werd nog meer geaccentueerd met sfeervolle verlichting, verhoogjes en nieuwe meubelen. Het prachtige zicht op de Schelde blijft uiteraard onveranderd.  De zaak is ontzettend veelzijdig.  De Kaai combineert brasserie, restaurant en nachtleven, maar je kan er ook gewoon terecht voor een drankje of een snack.  Pasta’s en lasagnes zijn er al vanaf 13 euro, slaatjes starten vanaf 18 euro.  Bij de slaatjes vind je zowel klassiekers als Ceasar salade (22 euro) als een frisse Thaise salade met glasnoedels en verse calamares (19 euro)

Wie voor een bescheiden budget lekker wil eten kan het dagelijks wisselende dagmenu bestellen. Voor 18 euro krijg je soep en hoofdgerecht.  Woensdag is steakdag en op vrijdag krijg je mosselen voorgeschoteld.

Maar wie het liever meer gastronomisch dineert, heeft ruime keuze van vis, vlees en vegetarisch. Voorgerechten starten vanaf 6 euro voor een vers soepje, de populaire carpaccio van rundsvlees wordt geserveerd voor 15 euro.  En er zijn verschillende scampi bereidingen vanaf 19 euro.

Erg populair zijn de sliptongetjes met frisse salade en verse frietjes, maar voor liefhebbers van het ‘grote’ werk is er een heuse zeetong.  Bij de vleesgerechten doet de filet pur met warme groentjes en saus naar keuze het erg goed.  Maar er is ook een varkenshammetje met stoemp en mostersaus (22 euro) en de gegeerde ribbekes (20 euro)

Op de drankenkaart hebben ginliefhebbers een ruime keuze vanaf 8,5 euro en de wijnkaart is degelijk met lekkere wijntjes vanaf 26 euro per fles.  Per glas betaal je 4 euro.

Je kan er dus een hele dag door terecht voor een lekkere hap, samengevat : Kaai-goe.

[pinterest_gallery id=”1790″]

Gerelateerde berichten