Een reis langs de lekkerste keukens van Azië

Gaan we Chinees eten of liever Japans?  Een vraag die je je niet meer hoeft te stellen als je in restaurant Harvest gaat eten.  In dit kleine sympathieke restaurant staat een grote chef aan het vuur.  Hij heeft zich toegelegd op de verschillende smaken uit de Oriëntaalse keuken.

De kaart is overweldigend.  Een beetje te groot zelfs.  Dat weet gastvrouw Lin ook.  “Onze klanten kiezen vaak voor hetzelfde, maar we willen toch iedereen de kans geven om ook eens de lekkere smaken uit de pure Oosterse keuken te proeven”. De vast klanten die er zaten als wij er waren, bevestigen het “we kiezen steeds voor hetzelfde, omdat het zo lekker is”. 

Op de kaart vind je dus de klassieke tomaten- en kippensoep, maar ook de Japanse Misosoep volgens het traditionele recept.  Wij kozen als voorgerecht een mix van gebakken en gestoomde dim sums en een combinatie van Japanse voorgerechten. Nadien Sashimi van hele verse tonijn en het typisch Chinese Guonbao Kai, een kipgerecht met zoete en zure toetsen en Sichuanpepers om het wat pittiger te maken.

Liefhebbers van eend zitten hier ook op het goede adres, met een peking eend menu en de eend in pannenkoekjes.  Daarnaast een heleboel menuutjes : Japans menu, tempura menu, een rijsttafel voor 22,80 euro of een Oriëntaals diner met een wandeling door de kaart.  Ook het Chinese fondue is er mogelijk. 

Oriëntaals restaurant Harvest, Ter Rivierenlaan 100, Deurne, tel 03/325.66.99

www.harvest-resto.be

Gerelateerde berichten