Een restaurant dat al jaren aan de top meedraait in Antwerpen is ’t Fornuis van Johan Segers. De chef zweert bij de klassieke Belgische – Franse keuken en doet niet mee met de nieuwe culinaire trends.  Je mag ervan op  aan, in ’t Fornuis is alles dagvers. Segers zelf komt aan de tafel in zijn eigen stijl de keuzes van de dag voorstellen.  Bij elk gerecht dat hij opsomt, komt het water je al in de mond. Nadeel, maar dat weet je als je er naartoe gaat, is dat je niet weet wat elke bereiding kost.Het is en blijft voor veel mensen te duur, al is de kwaliteit die geserveerd wordt voor elke cent verantwoord.

Als voorgerecht bestelden we crab met een krokantje en inktvisringen, als hoofdgerecht kozen we voor Tarbot met asperges en griet met kaviaar. Alle gerechten, perfect gegaard, lekker gecombineerd en toch bleef de smaak van elk product behouden.  Meesterlijk. De bordschikking is heel anders dan in bvb The Jane, maar dit is eveneens topklasse.  De bediening is met stijl, maar eerder gereserveerd, het staat in schril contrast met de warmte die Johan Segers zelf uitstraalt.

Haaks op de klassieke bediening is de wijnkaart  : Op een iPad  moet je de keuze maken uit 28 pagina’s topwijnen.  De goedkoopste witte wijn komt op 38 euro.  Het rustieke kader zal vooral in de smaak vallen bij een ouder publiek, de rust en de ruimte doen iedereen deugd. Slotconclusie, als je het ervoor over hebt, moet je als gastronoom dit restaurant zeker aandoen, maar de rekening loopt makkelijk op tot 300 euro voor aperitief, voorgerecht, hoofdschotel, dessert en koffie voor 2 personen.

’t Fornuis

Reyndersstraat 24 B – 2000 Antwerpen

Tel : 03/233.62.70