The Jane, een fantastische beleving!

217

The Jane, we hebben het via de media stap voor stap kunnen volgen en nu is het zover, de nieuwste zaak onder de vleugels van Sergio is open.  Maar je moet wel binnen geraken. De eerste drie maanden waren op de eerste dag al meteen volgeboekt en nu is het weer even wachten om opnieuw te kunnen reserveren. De marketingmachine draait dus goed. En het mag gezegd ; Het is een ongelofelijke ervaring , maar daar staat wel een prijs tegenover. Hoewel dat dat relatief is.

Het menu van 7 gangen kost 85 euro en dat is zeer goedkoop voor wat je voorgeschoteld krijgt.  Elk bordje is tot in de puntjes verzorgd, een kunstwerk met de signatuur van Sergio Herman. Maar de prijs gaat snel omhoog als je wat anders bestelt dan water. Wie start met een glaasje The Jane Cuvee (champagne van een zeer goede makelij) betaalt 17,50 euro. De wijnen beginnen bij 42,5 euro voor een fles, wie wijnen per glas drinkt (5 glazen) is ongeveer 35 euro kwijt. De kwaliteit van elk bord is absolute top, maar keuze is er niet. Het is eten wat de pot schaft. De klemtoon ligt op super verse groentjes, een trend die vele topchefs volgen, maar als je er geen aanhanger van bent, is het wellicht iets teveel van het goede.  Voor de duidelijkheid, het is niet al groentjes wat de klok slaat. Ook Makreel, inktvis, chorizo, lamscurry en een duivefiletje lagen tussen de groentjes verborgen. De service is ook van het hoogste niveau, een gevallen servet wordt vervangen voor je weet dat ze op de grond ligt. En bij alles dat geserveerd wordt krijg je een woordje uitleg, vaak in het Hollands van de textuur van Sergio, en daar hadden we het soms toch moeilijk mee. Het restaurant is stijlvol ingericht in de kapel van het vroegere militair hospitaal.

Slotconclusie, het is een fantastische beleving tegen een correcte prijs, maar niet voor ieders beurs. Minpuntje is het gebrek aan parkeerplaats en het was ons niet duidelijk hoe je op de (betaal-) parking van The Jane moest geraken.

[pinterest_gallery id=”1677″]