Victor Avonds kanshebber voor titel Lady Chef of the year

321

5 vrouwelijke chefs uit België zijn genomineerd voor de titel van ‘Lady Chef of the year‘. 2 uit Vlaanderen, waaronder Victor Avonds van restaurant Victor. Deze 5 Belgische chefs nemen het binnenkort tegen elkaar op in een culinary challenge. Een heuse cook-off waar ze zich zullen bewijzen voor onze Lady Chef Head of Academy. De stemming hiervan zal beslissend zijn voor wie zich tot Lady Chef of the year 2023 mag kronen. Dit wordt bekend tijdens een exclusief evenement op 23 oktober 2023. Elk van deze vrouwen drukt haar eigen stempel op haar keuken. Niet voor niets is de Lady Chef of the year campagnetitel ‘write your own recipe’.

Dit zijn de 5 kandidaten

Alice Pollet van restaurant Brut, Brussel

Elien Verhulst van restaurant Vlass, Middelkerke

Manon Schenk van restaurant La Table de Manon, Durbuy

Marie Trignon van restaurant La Roseraie, Modave

Victor Avonds van restaurant Victor, Antwerpen

Wij hadden een tijdje terug een gesprek met Victor Avonds (nog voor de nominatie bekend was)

Victor, Sint-Paulusplaats 25, 2000 Antwerpen, tel. 03/294.64.66

Lekker Antwerpen is een onafhankelijke website voor de culinaire hotspots in Antwerpen  www.LekkerAntwerpen.be

Voor meer positief nieuws uit Antwerpen, bezoek ook www.Aantwaarpe.be

tips zijn welkom via mail : michel.van.der.auwera1@telenet.be

Victor Avonds: Victor (29) kreeg lekker en gedurfd eten met de paplepel ingegeven. Na stages en werkervaringen in binnen- en buitenland besliste het lot dat ze zich opnieuw in haar thuisstad zou vestigen. Het pand dat haar jeugd mee vormgaf kwam vrij en zo geschiedde: haar eigen restaurant ‘Victor’ in Antwerpen zag het licht.
Victor Avonds van restaurant Victor, genomineerd als ‘Lady Chef of the Year 2023’ foto : © Lady Chef of the Year 2023
De Antwerpse Victor Avonds als één van de kanshebbers voor de titel van Lady Chef of the Year 2023
Victor Avonds van restaurant Victor, genomineerd als Lady Chef of the Year 2023′ foto : © Lady Chef of the Year 2023

Lady Chef of the year is een prijs voor excellentie, innovatie, en leiderschap van een vrouwelijke chef in de Belgische culinaire scene.https://www.ladychefoftheyear.com/
Logo © Lady Chef of the Year 2023

 

Gesprek met chef Victor Avonds van restaurant Victor
Een de restaurant met eten van wel een bepaald niveau en het drinken ook, maar in een ongedwongen sfeer, dus eigenlijk een plaats waar dat je gewoon kunt komen zitten met je vrienden en heel de namiddag kunt blijven plakken en pintjes kunt komen drinken, maar ook heel lekker kunt eten, als ik dat over mijn eigen eten mag zeggen.
Wat staat er dan zo op de kaart?
De kaart is heel seizoensgebonden, het zijn kleinere gerechten, grotere gerechten, je kunt alles delen, maar je kunt even ook gewoon een voorrecht of een hoofdgerecht bestellen, zowel vlees, vis als vegetarische dingen omdat ik geen onderscheid zie in die drie. Momenteel staan er kwartels op het menu, er staat tarbot op het menu, maar even goed rode bieten met karnemelk ijs en dat soort dingen.
Er zit ook geen vast stramien in, als ik een hoofdgerecht als voorgerecht wil bestellen, bijvoorbeeld, dat kan ook?
Zeker, omdat ik daar (van dat vast stramien) vanaf wil stappen omdat eten is iets dat plezant moet zijn en niet met regels verbonden moet zijn vind ik persoonlijk. Dus vind ik dat je inderdaad na uw hoofdgerecht nog een voorgerecht zou kunnen bestellen of alleen een hoofdgerecht of als je alleen een dessert kunt komen eten mag dat.
Je bent nog jong en toch heb je al heel wat ervaringen zelfs sterren-ervaring …
Ja, ik heb chance gehad dat ik stage heb gedaan in een sterrenrestaurant en dat ik daar mocht blijven werken. En dan gaat de bal snel aan het rollen, als je zelf gemotiveerd zijt en hard werkt, dan komt het wel, het is niet dat alleen mensen die erg getalenteerd er komen, volgens mij is dat niet waar. Ik heb gewoon hard gewerkt en laten zien dat ik iets wou bereiken en dan geven ze je wel kansen omdat je laat zien ik wil ik heel hard werken en ik wil hier voor gaan. Dus ja, begonnen in Dôme en toen hij (Julien Burlat – eerste eigenaar) ermee stopte, naar het buitenland gaan naar Frankrijk, teruggekomen voor de nieuwe Dôme, mee opgestart, 2 jaar gewerkt en dan naar buitenland vertrokken naar Londen …
En nu terug in eigen stad, want je hebt hier een enorme binding met de Sint-Paulusplaats.
Ja, ik heb ook altijd gezegd dat ik in deze buurt iets wou doen, als ik zelf iets zou doen, of gewoon wonen. Ik heb hier ook gewoond, vier jaar in dit pand, en als kind in de Sint-Paulusstraat gewoond, dus blij dat ik terug hier ben. Ik hou van het ruige, volkse, niet-blasé van deze coté van Antwerpen.
Dat vinden we dan ook wat terug in de keuken …
Ja, niet teveel gedoe. Eerlijk eten en een eerlijke attitude is wat ik wil bereiken of zo.
Eén van je specialiteiten is paté geloof ik hè?
Onder andere en alles als bloedworst en dat soort dingen. Ik houd heel hard van met vlees werken, dat is ook iets dat ik heb meegekregen in de tijd in restaurant Dôme en dan zelf beginnen
experimenteren, maar dat is gewoon iets dat je kunt maken zonder een recepten echt te moeten volgen, ik bedoel, je kunt daar heel erg mee spelen en ik vind dat heel plezant. Ik eet ook wel heel graag vlees ondanks dat eigenlijk niet echtverantwoord is, maar dan denk ik liever af en toe correct vlees eten dan dat mensen in de supermarkten slechte Paté zou kopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in