13.8 C
Antwerpen
maandag, mei 29, 2023

LekkerAntwerpen

Lekker Antwerpen is een Antwerpse vereniging voor iedereen die de ‘koekenstad’ als culinaire metropool wil ontdekken en ervaren. Lekker Antwerpen organiseert sinds 2001 culinaire wandelingen en kent sindsdien een groeiend succes. Er is een groot aanbod aan culinaire wandelingen op maat van mensen die Antwerpen niet (zo goed) kennen, maar ook de échte Antwerpenaren kunnen nog wat bijleren van hun stad.

Culinaire wandelingen in Antwerpen

Lekker Antwerpen organiseert sinds 2001 culinaire wandelingen en kent sindsdien een groeiend succes.

Er is een groot aanbod aan culinaire wandelingen op maat van mensen die Antwerpen niet (zo goed) kennen, maar ook de échte Antwerpenaren kunnen nog wat bijleren van hun stad.

Proef de Stad is de klassieker onder de culinaire wandelingen. Het is een tocht door het oude stadscentrum, waar een groot deel van de bezienswaardigheden zich bevinden. Een andere populaire wandeling is Proef de Stad in chocolade. Lees meer

Naast de geleide tochten zijn de leden van vzw echte ambassadeurs van hun lekkere stad. Iedereen promoot de stad als culinaire metropool. Dat gebeurt via de (niet-commerciële) blog over restaurants en culinaire activiteiten.

Lekker Antwerpen krijgt ook de steun van de vzw Antwerpen Koekenstad en de Academie voor Streekgebonden Gastronomie. En samen met de dialectwandelingen wordt ook het Antwerps dialect in ere gehouden. Je kan met de dialectwandelingen op stap met Leo, gepensioneerd dokwerker en een van de populairste gidsen van de stad.