Moord en brand

[heading centered=”yes” margin_bottom=”no”]Moord en brand[/heading]

De gids die  Moord en Brand (in Antwerpen) naadloos aan mekaar ‘klapt’ is Leo , de gekende Antwerpse dokwerker die zich heeft verdiept in de geschiedenis van Antwerpen en de verschillende wijken. Met deze wandeling vertelt Leo over de grote branden, onthoofdingen, de Antwerpse ‘Jack de Ripper’ en de heksenverbranding over de eeuwen heen.

Heel kenmerkend, ook voor deze wandeling, is de combinatie van humor, een kritische noot en geschiedkundige feiten die Leo tot een van de meest unieke gidsen van Antwerpen maakt.  De tocht, die zo’n drie uur duurt, gaat ondermeer langs het Willemdok, de huikstraat, de Sint Pauluskerk en de stadswaag naar het centrum, waar de wandeling eindigt met een pint om de straffe verhalen door te spoelen. Voor de liefhebbers kan er ook nog een maaltijd geregeld worden. Uiteraard wordt is er onderweg ook nog een drank- en sanitaire stop om even op adem te komen.

Prijs voor de wandeling is 20 euro zonder maaltijd. Wie nadien wel een stukje wil eten krijgt een gepersonaliseerd voorstel afhankelijk van het budget.

Er zijn open wandelingen waar iedereen individueel kan bij aansluiten en exclusieve groepswandelingen.  Die exclusieve wandelingen kunt u maken met het bedrijf of een (sport-) vereniging, maar ook met familie en vrienden.  Dan kan reeds vanaf 12 deelnemers.  U bepaalt dan zelf datum en vertrekuur in overleg met de gids.

Open wandeling:

    zaterdag 30 mei 15 uur, vertrek Sint-Laureiskaai, vlakbij het MAS
Reservaties en informatie