Oep stap in ’t stad

[heading centered=”yes” margin_bottom=”no”]Oep stap in ’t stad[/heading]

Ooit al eens op stap geweest met een dokwerker als gids?  In Antwerpen kunt u deze unieke belevenis meemaken.  Leo Wiedemann, gekend van de ATV programma’s De Volksliekes en Achter de Sluizen pakt vanaf dit jaar uit met een nieuwe wandeling in het centrum van Antwerpen.  Historische feiten afgewisseld met een pittige anekdote, een schuine mop en een pint om de straffe verhalen door te spoelen, dat is de mix die Leo tot één van de meest unieke gidsen van Antwerpen maakt.

Met zijn wandeling ‘oep stap in’t stad’ neemt hij de deelnemers mee voor een tocht van goed drie uur langsheen het Sint Elisabethziekenhuis, het blauwtorenplein, de Bourlaschouwburg en de Wilde Zee naar het Hendrik Conscienceplein. Onderweg vertelt hij in het onvervalst Antwaarps over de vroegere vesten, de Beurs, de concurrentie tussen de Spanjaarden en de Portugezen en natuurlijk ook de Vogelenmarkt.   Een stuk verdwenen stadsbeeld komt terug tot leven.

Prijs per deelnemer is 20 euro,met maaltijd bij (driegangen keuzemenu of Vlaamse heerlijkheden) is de prijs per deelnemer 65 euro. Groepen (familie, vrienden, collega’s, verenigingen, enz) kunnen vanaf 12 personen een exclusieve wandeling doen. Deze wandeling kan best op zondagmiddag gemaakt worden.

Reservaties en informatie