Een recept om heerlijke Hongaarse kippengoulash te maken aangeboden door Jeroen en Peggy van Versmarkt Crieé.

Ingrediënten voor 4 personen :
 1 kg kippenstoverij
 1 courgette
 3 paprika's (geel,rood en groen)
 1 blik gepelde tomaten in blokjes (400gr)
 1 blik tomatenpuree (140gr)
 250 mg champignons
 1 ui
 1 lookteentje
 2 theelepels komijnpoeder
 1 theelepel gedroogde basilicum
 olie
 Peper,zout, cayennepeper en paprikapoeder

Voorbereiding
1

Was en snij de courgette en paprika in blokjes (brunoise)
Snij de ui en het teentje look fijn
Versnijd de kippenstoverij (naar wens) in 2 of 4 stukken

Werkwijze
2

Verhit in een ruime stoofpot de olie en voeg meteen de kippenstoverij toe. Laat die goed bruinen, voeg komijn en paprikapoeder toe en laat dit rustig stoven.
Voeg ui en look toe, roer alles goed door
Dan mag u de groenten toevoegen (courgette, paprika’s en champignons) en laat alles mee stoven op een laag vuur
Dan de tomatenpuree toevoegen en nogmaals goed roeren
Voeg de blokjes tomaat toe en 1 glas water. Opnieuw omroeren
Laat alles nu ZONDER DEKSEL op een zacht vuurtje ongeveer 30 a 40 minuten sudderen, de saus laten inkoken en regelmatig door roeren.
Voor de afwerking eerst even proeven en dan naar eigen smaak (en die van uw gasten) zout, peper en cayennepeper toevoegen.

Serveertips
3

De Hongaarse kippengoulash is heel lekker met Tagliatelle of andere pasta of rijst, maar ook frietjes en kroketten gaan er goed bij.
Wijntip : Beaujolais (bvb Julienas)
Smakelijk

Ingredients

Ingrediënten voor 4 personen :
 1 kg kippenstoverij
 1 courgette
 3 paprika's (geel,rood en groen)
 1 blik gepelde tomaten in blokjes (400gr)
 1 blik tomatenpuree (140gr)
 250 mg champignons
 1 ui
 1 lookteentje
 2 theelepels komijnpoeder
 1 theelepel gedroogde basilicum
 olie
 Peper,zout, cayennepeper en paprikapoeder

Directions

Voorbereiding
1

Was en snij de courgette en paprika in blokjes (brunoise)
Snij de ui en het teentje look fijn
Versnijd de kippenstoverij (naar wens) in 2 of 4 stukken

Werkwijze
2

Verhit in een ruime stoofpot de olie en voeg meteen de kippenstoverij toe. Laat die goed bruinen, voeg komijn en paprikapoeder toe en laat dit rustig stoven.
Voeg ui en look toe, roer alles goed door
Dan mag u de groenten toevoegen (courgette, paprika’s en champignons) en laat alles mee stoven op een laag vuur
Dan de tomatenpuree toevoegen en nogmaals goed roeren
Voeg de blokjes tomaat toe en 1 glas water. Opnieuw omroeren
Laat alles nu ZONDER DEKSEL op een zacht vuurtje ongeveer 30 a 40 minuten sudderen, de saus laten inkoken en regelmatig door roeren.
Voor de afwerking eerst even proeven en dan naar eigen smaak (en die van uw gasten) zout, peper en cayennepeper toevoegen.

Serveertips
3

De Hongaarse kippengoulash is heel lekker met Tagliatelle of andere pasta of rijst, maar ook frietjes en kroketten gaan er goed bij.
Wijntip : Beaujolais (bvb Julienas)
Smakelijk

Hongaarse Kippengoulash