Noorse zeevis “de Skrei” (als alternatief voor kabeljauw) op een bedje van gestoofde lamsoortjes met een witte wijn-sjalotten-boter

    136

    Recept aangeboden door chef Patrick van Huis De Colvenier, Sint Antoniusstraat 8, 2000 Antwerpen

     100 g zuivere Skrei/of vis naar keuze
     100 g lamsoren
     peper, zout, nootmuskaat, gebakken viskruiden, visbouillon
     2 sjalotten
     250 ml room
     0,50 l droge witte wijn
     200 g boter
     groene kruiden (versiering)
    1

    Witte wijn laten inkoken tot de helft samen met sjalotten en visbouillon, dan de room toevoegen en opnieuw laten inkoken tot er bijna niets meer over blijft. Afsmaken met peper, zout en de boter er al roerend in oplossen (eventueel doorzeven).

    2

    De Skrei in dunne plakjes snijden.

    3

    De lamsoren in gesmolten boter met peper, zout en nootmuskaat laten stoven,1 à 3 minuten al roerend, afgieten en op de warme borden schikken.

    4

    De Skrei, gekruid met viskruiden, heel even stomen en op de lamsoren schikken.

    5

    Overgieten met de saus en versieren met groene kruiden

    Serveertip: Perfect met een witte wijn als de Sauvignon Blanc, Marlborough uit Nieuw Zeeland

    Ingrediënten

     100 g zuivere Skrei/of vis naar keuze
     100 g lamsoren
     peper, zout, nootmuskaat, gebakken viskruiden, visbouillon
     2 sjalotten
     250 ml room
     0,50 l droge witte wijn
     200 g boter
     groene kruiden (versiering)

    Aanwijzingen

    1

    Witte wijn laten inkoken tot de helft samen met sjalotten en visbouillon, dan de room toevoegen en opnieuw laten inkoken tot er bijna niets meer over blijft. Afsmaken met peper, zout en de boter er al roerend in oplossen (eventueel doorzeven).

    2

    De Skrei in dunne plakjes snijden.

    3

    De lamsoren in gesmolten boter met peper, zout en nootmuskaat laten stoven,1 à 3 minuten al roerend, afgieten en op de warme borden schikken.

    4

    De Skrei, gekruid met viskruiden, heel even stomen en op de lamsoren schikken.

    5

    Overgieten met de saus en versieren met groene kruiden

    Noorse zeevis “de Skrei” (als alternatief voor kabeljauw) op een bedje van gestoofde lamsoortjes met een witte wijn-sjalotten-boter