Sagen en legenden

“Antwerpenaars hebben altijd straffe verhalen”, wordt vaak gezegd, en dat is ook waar. Met een rijke geschiedenis en eigenzinnige bewoners is het ook logisch dat er veel sagen, mythen en geheimzinnige verhalen ontstaan.

Een aantal zijn overbekend : Brabo die de reus Antigoon versloeg en zo Antwerpen zijn naam bezorgde. Lange Wapper die ‘s nachts de straten van Antwerpen onveilig maakte en vooral op zoek ging naar mannen die een glaasje teveel gedronken hadden en natuurlijk de sterke Jan zonder vrees uit het Krabbestraatje. Maar ken je ook Marieke van Niemeghem en het Monster van de Ruien?

De gidsen van Lekker Antwerpen vertellen je graag de spannende verhalen en laten je ondertussen proeven van Antwerpse lekkernijen, waar natuurlijk ook een verhaal aan vast hangt.

Prijs voor de wandeling is 20 euro per persoon. Minimum aantal deelnemers is 12, maximum 20.  Sagen en Legenden duurt ongeveer 2 uur.

 Andere wandelingen zijn : Proef het Eilandje, Criée Criée (de culinaire hotspots in de stationsbuurt) en cultuurproeven : Chinatown 

Schrijf in