17.5 C
Antwerpen
maandag, mei 29, 2023
Home Blog

Jubileumeditie Antwerpen Proeft: van streetfood tot sterrenrestaurants

Culinair festival Antwerpen Proeft is klaar voor jubileumeditie: Viki Geunes, Roger van Damme en Wout Bru zijn zijn de blikvangers.

Maar daarnaast ook jong talent, authentieke streetfood en verrassende concepten. Met je toegangsticket (vanaf 9 euro) kan je deelnemen aan verschillende activiteiten.

De gerechtjes kosten 6 , 7,50 of 9 euro. Antwerpen Proeft van 18 mei (Hemelvaart) tot 21 mei aan de Waagnatie. https://www.proeft.be/ Meer lekkere reportages op www.Aantwaarpe.be en de blog van LekkerAntwerpen.be

Uw gerechten sublimeren in een handomdraai met de Maestro

Peugeot Saveurs lanceert de Maestro, een revolutionaire pepermolen met cassettes die verschillende pepers kunnen bevatten. Samen met de Antwerpse topchef Tim Meuleneire van sterrenrestaurant Franq, worden pepper tastings georganiseerd. Daar kan iedereen bij een gastronomische maaltijd, de pepermolen met verschillende pepers uittesten.

Sterrenchef maakt u wegwijs in de wereld van peper

Tim Meuleneire, van sterrenrestaurant Franq in Antwerpen, geeft tot midden april pepper tastings in de Gastrobar. Tim werd geselecteerd door Peugeot Saveurs om als enige chef deze proeverijen te organiseren. Aanleiding is de nieuwe Maestro pepermolen, met cassettes die kunnen verwisseld worden. Zo kan je in een handomdraai verschillende smaakervaringen beleven.

3-sterrenchef Viki Geunes aan het fornuis in schaftlokaal dokwerkers

Vanaf vandaag, vier weken lang, wordt in de dokwerkerskantine ‘Schaft’ een maaltijd geserveerd van de hand van Viki Geunes, de sterrenchef van Zilte. Het initiatief komt van werkgeversorganisatie Cepa, die hun werknemers een gezonde en lekkere maaltijd willen aanbieden. De lokalen van Schaft zijn publiekelijk toegankelijk, dus deze maand kan iedereen een maaltijd bedacht door Viki Geunes gaan proeven bij ‘Schaft’.

Viki Geunes vertelt zo meteen wat er op de kaart staat, maar eerst benadrukt Paul Valkeniers dat iedereen in ‘Schaft’ terecht kan.

In Memoriam Cathy Borgers

In januari is een van onze gidsen onverwacht overleden. Cathy Borgers was slechts 56 jaar en heeft zich altijd enorm ingezet voor Lekker Antwerpen. Als gids, maar ook als bedenker van wandelingen en het plannen van gidsen. Cathy was zeer gedreven en leergierig. Ze is heengegaan op een veel te jonge leeftijd. Rust zacht Cathy, bedankt voor alles wat je voor Lekker Antwerpen gedaan hebt.