Culinaire blog Antwerpen - (h)eerlijke restaurant reviews.

13
jan

Chocolate Nation is open

Dit nieuwe initiatief is te vergelijken met het belevingscenter van Stadsbrouwerij De Koninck.  Je gaat er op je eigen tempo door en onderweg is er heel wat te beleven, de reis van de boon tot het afgewerkt product. En uiteraard kan er ook geproefd worden.  Maar het is veel meer dan dat.  Er worden ook workshops gehouden en je kan er ook privé-feestjes houden.

Antwerpen chocoladestad, met de komst van Chocolate Nation verdient de stad nu helemaal deze naam. Het begon ook allemaal in Antwerpen met de opening van de allereerste chocoladefabriek in 1831. Het verhaal van de Belgische chocolade en alle merken kan je nu helemaal ondergaan in Chocolate Nation. Lees verder

13
jan

Little Beirut

Wie in Antwerpen wil kennismaken met de authentieke keuken uit het Midden Oosten, kan in restaurant Little Beirut terecht in de Kribbestraat op het Eilandje. Libanon is volgens kenners het land met de lekkerste keuken uit het gebied.  De gerechten hebben wel wat gemeen met de gastronomie uit Turkije, Griekenland en Israël, maar is vaak iets verfijnder. 

Voor vegetariërs is dit het Walhalla. Maar wees gerust, er is ook vis en vlees. Lekker Antwerpen ging proeven op een vrijdagavond en gelukkig hadden we gereserveerd. Het restaurant met toch een 60 couverts, zat afgeladen vol. Wij kozen voor een mezze-menu voor 2 personen (4 koude voorgerechtjes en 3 warme hapjes) voor 47 euro. Onze twijfel om nog een extra gerechtje bij te bestellen leek achteraf ongegrond. We hadden meer dan voldoende. Lees verder

19
nov

Philip’s Biscuits : vernieuwd maar toch nog hetzelfde.

Philip’s Biscuits kennen we vooral van de Antwerpse handjes. Maar daarnaast hebben ze ook overheerlijke zandkoekjes speculaas en andere zoete lekkernijen.  Vanaf nu verpakt in een nieuwe geschenkdoos en nieuw logo, allebei met de Antwerpse kathedraal, een knipoog naar hun thuishaven. Toch kijkt Philip’s met Ann en Maxim Painblanc als zaakvoerders hoopvol vooruit.  Ze willen de Antwerpse lekkernijen ook ‘over de grenzen’ op de kaart zetten.

In eerste instantie werd een winkel in Mechelen geopend en hoopt men ook Brussel, Gent en de kust te veroveren.  Later ook het buitenland. Maar daarvoor moet eerste de logistiek volledig op poten staan. Lees verder

19
nov

Restaurant Bun –Aziaat van het jaar 

Dit jaar kreeg het restaurant Bun in de Volksstraat van Gault&Millau de titel ‘Aziaat van het jaar’.  Benieuwd als we zijn en omdat we nooit in little Bun aan de Sint-Jorispoort zijn binnengeraakt, waren we er als de kippen bij om bij de laureaat te boeken. Met succes.

Het interieur is trendy met open keuken.  Wat donker, dat wel en veel lawaai, wat het moeilijk maakt om met je tafelpartner te praten.  Maar waar het om draait is wat op je bord komt en die kwaliteit is zeer goed. Wij kozen voor het ‘kleine’ menu van de chef a 37 euro : daarvoor kregen we drie hapjes, een voorgerecht, hoofdschotel en dessertje. Lees verder

5
nov

Culinaire gids Gault&Millau 2019. Antwerpen is opnieuw goed vertegenwoordigd

Antwerpen is opnieuw goed vertegenwoordigd in de nieuwste editie van de culinaire gids Gault&Millau, die vandaag werd voorgesteld. 3 restaurants hebben 18 punten: Het Gebaar, ‘t Zilte en The Jane.  Ook de Aziaat van het jaar komt uit Antwerpen : het nieuwe Bun-restaurant in de Volksstraat.

Vanmiddag werd de Gault & Millau voorgesteld. Hof van Cleve in Kruishoutem en Bon Bon in Sint-PIeters Wolume zijn de beste gequoteerde met 19,5 punten.

In Antwerpen hebben 3 restaurants 18 : Het Gebaar van Roger Van Damme, ‘t Zilte van chef Viki Geunes en het restaurant van Sergio Herman en Nick Bril : The  Jane.

2 Antwerpse restaurants kregen een eervolle vermelding : Veranda werd uitgeroepen tot Gastro-bistro van het jaar en het nieuwe Bun-restaurant mag zich ‘Aziaat van het jaar’ noemen.

De nieuwe Gault&Millau gids ligt vanaf 9 november in de boekhandel.