Culinaire blog Antwerpen - (h)eerlijke restaurant reviews.

19
nov

Philip’s Biscuits : vernieuwd maar toch nog hetzelfde.

Philip’s Biscuits kennen we vooral van de Antwerpse handjes. Maar daarnaast hebben ze ook overheerlijke zandkoekjes speculaas en andere zoete lekkernijen.  Vanaf nu verpakt in een nieuwe geschenkdoos en nieuw logo, allebei met de Antwerpse kathedraal, een knipoog naar hun thuishaven. Toch kijkt Philip’s met Ann en Maxim Painblanc als zaakvoerders hoopvol vooruit.  Ze willen de Antwerpse lekkernijen ook ‘over de grenzen’ op de kaart zetten.

In eerste instantie werd een winkel in Mechelen geopend en hoopt men ook Brussel, Gent en de kust te veroveren.  Later ook het buitenland. Maar daarvoor moet eerste de logistiek volledig op poten staan. Lees verder

19
nov

Restaurant Bun –Aziaat van het jaar 

Dit jaar kreeg het restaurant Bun in de Volksstraat van Gault&Millau de titel ‘Aziaat van het jaar’.  Benieuwd als we zijn en omdat we nooit in little Bun aan de Sint-Jorispoort zijn binnengeraakt, waren we er als de kippen bij om bij de laureaat te boeken. Met succes.

Het interieur is trendy met open keuken.  Wat donker, dat wel en veel lawaai, wat het moeilijk maakt om met je tafelpartner te praten.  Maar waar het om draait is wat op je bord komt en die kwaliteit is zeer goed. Wij kozen voor het ‘kleine’ menu van de chef a 37 euro : daarvoor kregen we drie hapjes, een voorgerecht, hoofdschotel en dessertje. Lees verder

5
nov

Culinaire gids Gault&Millau 2019. Antwerpen is opnieuw goed vertegenwoordigd

Antwerpen is opnieuw goed vertegenwoordigd in de nieuwste editie van de culinaire gids Gault&Millau, die vandaag werd voorgesteld. 3 restaurants hebben 18 punten: Het Gebaar, ‘t Zilte en The Jane.  Ook de Aziaat van het jaar komt uit Antwerpen : het nieuwe Bun-restaurant in de Volksstraat.

Vanmiddag werd de Gault & Millau voorgesteld. Hof van Cleve in Kruishoutem en Bon Bon in Sint-PIeters Wolume zijn de beste gequoteerde met 19,5 punten.

In Antwerpen hebben 3 restaurants 18 : Het Gebaar van Roger Van Damme, ‘t Zilte van chef Viki Geunes en het restaurant van Sergio Herman en Nick Bril : The  Jane.

2 Antwerpse restaurants kregen een eervolle vermelding : Veranda werd uitgeroepen tot Gastro-bistro van het jaar en het nieuwe Bun-restaurant mag zich ‘Aziaat van het jaar’ noemen.

De nieuwe Gault&Millau gids ligt vanaf 9 november in de boekhandel.

 

1
nov

The Gilded, stijl en klasse.

Chef Kevin De Backer en zijn team hebben al lang bewezen dat ze alles in huis hebben om elke gastronoom toch nog een beetje te verrassen. Sinds september hebben ze, na een succesvolle periode in B23, een nieuwe uitdaging in The Gilded, het restaurant in hotel De Gulde Schoen van de familie Dembélé. Op deze locatie, vlakbij het Hiltonhotel op de Groenplaats, is alles aanwezig om nog een versnelling hoger te schakelen.

The Gilded straalt stijl en klasse uit, dat begint al bij binnenkomst aan de receptie van het hotel. Maar wat vooral telt is de kwaliteit van de gerechten. Op de kaart heb je een heleboel gerechtjes die je kan delen met je tafelgenoten … of gewoon zelf verorberen. Het sharing-concept is ideaal voor foodies die graag meningen uitwisselen over de maaltijd. Maar er is ook het chef’s menu, waarbij je kan kiezen uit verschillende voor- en hoofdgerechtjes. Het start vanaf 3 gangen (42 euro) en is uitbreidbaar tot 7 gangen. Wie ’s middag een hapje kan gaan eten, betaalt slechts 32 euro voor een lunch (voorgerecht, hoofdschotel en koffie/thee). Lees verder

1
okt

Orymaz : Het beste van Azië 

Het is lang geleden dat we zo’n ‘wauwgevoel’ hebben gehad.  Orymaz is een nieuw Aziatisch restaurant op het Eilandje, in de schaduw van het MAS.  Naar ons gevoel een van de beste Oriëntaalse eethuizen in de stad.

Ze brengen een gevarieerd aanbod gerechten uit de Chinese, Japanse, Thaïse en Vietnamese keuken.  Je vindt er o.a. dim sum, sushi en sashimi op de kaart, een traditionele Misosoep, maar ook de noedelsoepen uit Vietnam (Pho), Japan (Udon) en Thailand (Tom Yam Kung).

Bij de hoofdgerechten ruime keuze uit kip, scampi’s en vlees én de populaire Peking eend met pannenkoekjes groentjes en Hoisin saus.   Menu’s zijn er vanaf 18,50 euro (lunch).  De avondmenu’s zijn vaak voor 2 personen : Orymaz-menu a 39,80 euro of het Peking Eend menu a 89 euro voor 2 personen.  Voor de echte liefhebber is er het degustatiemenu met een combinatie van gerechten om te delen voor een totaalbeleving (59 euro per persoon).

Wij proefden een tataki van tonijn met Wasabisaus en Terriyaki en sesam als aperitiefhapje (11 euro voor een ruim portie) en vervolgens Gyoza, dat zijn licht gebakken Japanse hapjes met kippenvlees(9,80 euro) en de gebakken inktvis met pikante kruiden (10 euro)

De wijnkaart is voor een Aziatisch restaurants zeer uitgebreid.  Meer dan 15 witte en meer dan 15 rode wijnen én 4 verschillende champagnes.   Wij hielden het bij een glaasje huiswijn L’or du Sud, een Sauvignon Blanc uit de Pays d’Oc.

Orymaz is naar ons gevoel een topper op het Eilandje, waar je het beste uit de Aziatische keuken kan proeven.  Heel net en proper restaurant met vriendelijke bediening.

Orymaz, Godefriduskaai 10, 2000 Antwerpen.  03/888 10 88

Website : www.resto-orymaz.be