Culinaire blog Antwerpen - (h)eerlijke restaurant reviews.

22
jan

Kookworkshop Valentijn met Kevin De Backer van restaurant B23

Na het grote succes van de kookworkshops met Kevin De Backer in de aanloop naar de feestdagen, is er nu een kookworkshop in het kader van Valentijn.

Om 10u gaat de chef van B23 van start met een woordje uitleg over de producten : Champagne, kaviaar, makreel en griet.

Rond 11u staat iedereen mee aan het fornuis en als alles vlot verloopt gaan we aan tafel rond 13u. Als dessert kiest Kevin voor de romantische ‘chocolate Love’.

 

  • Kookworkshop gaat door op zaterdag 10 februari.
  • Prijs per persoon is 75 euro.
  • Reserveren kan vanaf nu via Lekker Antwerpen.
  • Er zijn maximum 15 plaatsen beschikbaar.
  • Lees verder

    18
    dec

    Bianconero, prima adresje voor liefhebbers van de heerlijke Italiaanse keuken.

    Aan goede Italianen hebben we geen gebrek in Antwerpen. Bianconero is daar opnieuw een mooi voorbeeld van.  En ook dit restaurant blijft onder de radar van de ‘gereputeerde recensenten’.  De Siciliaanse chefkok Giuseppe Pizzolo had vroeger de populaire pizzeria Dal Dottore, in een gaanderij tussen de Nationale Bank en de Vogelenmarkt.  4 jaar geleden verhuisde hij naar de Kronenburgstraat, vlakbij het Tropisch Instituut.  In dit pand huisden daarvoor ook al Italiaanse eethuizen, maar met wisselend success.  Naar ons gevoel zit het nu met Bianconero op het goede spoor.  Giuseppe serveert de authentieke Italiaanse keuken met een Siciliaanse twist. De zaak is ook veel chiquer dan de vroegere pizzeria. Lees verder

    10
    dec

    Restaurant Tangs, gevestigde waarde in de Kasteelpleinstraat.

    Restaurant Tangs is ook al jaren een gevestigde waarde in de Kasteelpleinstraat.  Het was al lang geleden dat we er waren geweest en besloten er nog eens een hapje te gaan eten.  Er was die avond (weekdag) verrassend weinig volk.  We gingen voor het menu van de chef.  Voor 26,5 euro kregen we een gevarieerd voorgerecht van gestoomde, gebakken en gekookte dim sums en een kipsaté.  Alles vers gemaakt en lekker, maar voor de echte dim sum liefhebber zijn er zeker betere adresjes, vooral qua aanbod.  De hoofdgerechten waren zonder meer heerlijk : krokant gebakken eend met kool, kip met zwarte bonensaus en paprika’s en een portie wokgroentjes.  Een aanrader. Lees verder

    3
    dec

    Hoe gaat het eraan toe in de keuken van een goed restaurant? 

    Dat konden de deelnemers aan de workshop van Lekker Antwerpen en B23 gisteren allemaal live meemaken.

    Een groepje van 14 deelnemers ging eerst met chef Kevin De Backer naar de exotische markt op zaterdag om ingrediënten te kopen voor het bereiden van een menu. Dat werd kingkrab met knolselderpuree, pastinaak en zoetzure venkel.  Een soepje van verschillende soorten champignon,s en een Everzwijn kroontje met wintergroenten.  Opnieuw een enorm succes.

    Er komen nog meer kookworkshops in 2018.

    25
    nov

    Verslag kookworkshop Lekker Antwerpen met Kevin De Backer van B23

    De kookworkshop van Lekker Antwerpen in samenwerking met Kevin De Backer van restaurant B23 was een enorm succes.  20 lekkerbekken gingen eerst met de chef naar de zaterdagmarkt om producten te kopen.  Dan werd de schort aangetrokken voor de workshop.  Als voorgerecht werd een zalm bereid, nadien een soepje met de ‚overshot’ van de groentjes en als hoofdschotel een everzwijnkroontje met seizoensgroentjes.  Hoogtepunt was de degustatie van de verschillende gerechten.  Dit zijn de foto’s van de kookworkshop. Lees verder