Ik deel graag mijn eerlijke en onafhankelijke culinaire ervaringen 

Michel

Lekker Antwerpen

De Portugees van Deurne.

De Portugese keuken is aan een opmars bezig.  En terecht.  Je hebt er zowel vlees als vis en schelp- en schaaldieren.  Bij de Portugees van Deurne zijn de gerechten ook wat beïnvloed door Kaapverdische smaken. Dat proefden
Lees meer...

Atelier Maple – Sterrenniveau

Sinds einde vorig jaar  is Atelier Maple in de plaats gekomen van Vina Clara (en de Klare Wijn). Maple is het blad van de Esdoorn en het nationale symbool van Canada, waar de chef van afkomstig is. 
Lees meer...
voorgerecht gepekelde haring Jerom

Wij hadden een perfecte avond bij restaurant Jerom! Lees ons verslag.

We hadden al veel goeds gehoord van Jerom en hebben dan ook een bijzondere gelegenheid uitgezocht om het restaurant eens te gaan verkennen.  Het is immers niet het restaurant waar je wekelijks een hap gaat eten, want
Lees meer...

Pegasus, gezellig en lekker Grieks tafelen in Deurne.

Grieks restaurant Pegasus is al 22 jaar een gevestigde waarde in Deurne.  Het restaurant aan de Herentalsebaan is gezellig en heeft een heerlijk terras voor tijdens warme dagen.
Lees meer...

Pita Waterpoort, wellicht de beste ‘shoarmatent’ van ’t stad.

Antwerpen telt heel wat pita (shoarma) zaken. Shoarma is wellicht het meest gekende Turkse gerecht en het smaakt heerlijk voor of na een avondje stappen. Maar er zijn heel grote verschillen tussen de verschillende ‘kebab’ zaken.
Lees meer...

Kookworkshop Valentijn met Kevin De Backer van restaurant B23

Na het grote succes van de kookworkshops met Kevin De Backer in de aanloop naar de feestdagen, is er nu een kookworkshop in het kader van Valentijn. Om 10u gaat de chef van B23 van start met
Lees meer...

Bianconero, prima adresje voor liefhebbers van de heerlijke Italiaanse keuken.

Aan goede Italianen hebben we geen gebrek in Antwerpen. Bianconero is daar opnieuw een mooi voorbeeld van.  En ook dit restaurant blijft onder de radar van de ‘gereputeerde recensenten’.  De Siciliaanse chefkok Giuseppe Pizzolo had vroeger de
Lees meer...

Restaurant Tangs, gevestigde waarde in de Kasteelpleinstraat.

Restaurant Tangs is ook al jaren een gevestigde waarde in de Kasteelpleinstraat.  Het was al lang geleden dat we er waren geweest en besloten er nog eens een hapje te gaan eten.  Er was die avond (weekdag)
Lees meer...

Hoe gaat het eraan toe in de keuken van een goed restaurant? 

Dat konden de deelnemers aan de workshop van Lekker Antwerpen en B23 gisteren allemaal live meemaken. Een groepje van 14 deelnemers ging eerst met chef Kevin De Backer naar de exotische markt op zaterdag om ingrediënten te
Lees meer...