Bianconero, prima adresje voor liefhebbers van de heerlijke Italiaanse keuken.

86

Aan goede Italianen hebben we geen gebrek in Antwerpen. Bianconero is daar opnieuw een mooi voorbeeld van.  En ook dit restaurant blijft onder de radar van de ‘gereputeerde recensenten’.  De Siciliaanse chefkok Giuseppe Pizzolo had vroeger de populaire pizzeria Dal Dottore, in een gaanderij tussen de Nationale Bank en de Vogelenmarkt.  4 jaar geleden verhuisde hij naar de Kronenburgstraat, vlakbij het Tropisch Instituut.  In dit pand huisden daarvoor ook al Italiaanse eethuizen, maar met wisselend success.  Naar ons gevoel zit het nu met Bianconero op het goede spoor.  Giuseppe serveert de authentieke Italiaanse keuken met een Siciliaanse twist. De zaak is ook veel chiquer dan de vroegere pizzeria.

Als amuse kregen we enkele Bruschetta’s en een mouse van Mortadella. De kaart is klein maar gevarieerd met enkele klassiekers.  De suggesties staan op een krijtbord aan de muur.  Wij kozen voor een – gedeelde – Calamari Fritti (18 euro) als voorgerecht.  Wellicht de beste die we ooit hebben gegeten.  Nadien volgde de orecchiette dello Stretto (met oortjes en mosselen en Siciliaanse Salami – 18 euro) en een Saltimbocca alla Romana, het klassieke kalfslapje met ham en salie (21 euro)  Heerlijk.

Als witte wijn serveerde de ober een Siciliaanse niet te fruitage wijn : Anthila Donnafugata en een rode Nero d’Avola ,Sedara van hetzelfde huis.  Twee voortreffelijke keuzes.  De wijnen die we per glas bestelden, mochten we zelfs op voorhand proeven.

Prijskaartje voor 2 personen, 80 euro, wat op dit niveau zeker niet veel geld is.  Toen we de rekening vroegen, werd ons nog een grappa of limoncello aangeboden.  Prima adresje voor liefhebbers van de heerlijke Italiaanse keuken.

Bianconero, Kronenbrugstraat 35, 2000 Antwerpen  03/237.03.16

woensdag gesloten