Wij hadden een perfecte avond bij restaurant Jerom! Lees ons verslag.

107
voorgerecht gepekelde haring Jerom

We hadden al veel goeds gehoord van Jerom en hebben dan ook een bijzondere gelegenheid uitgezocht om het restaurant eens te gaan verkennen.  Het is immers niet het restaurant waar je wekelijks een hap gaat eten, want het zit toch in de hogere prijsklasse. Hoewel, als je prijs en kwaliteit vergelijkt, is het zeker zijn geld waard.

Je kunt er a la carte eten, maar de meeste mensen kiezen voor het menu, dat is er in 3, 4, 5 of 6 gangen.  Bij elke formule zijn er aangepaste wijnen mogelijk.  Wij kozen voor het verrassingsmenu van 4 gangen (65 euro) met aangepaste wijnen (39 euro).  Het water werd aangerekend aan 5 euro per persoon, a volonté.  En daar was men niet krenterig mee, het werd bijgeschonken tot bij de koffie.

Bij de amuses was al snel duidelijk dat er hier op een erg hoog niveau gewerkt wordt.  En het ging nadien helemaal in stijgende lijn.  Als voorgerecht werd ons gepekelde haring met radijs, aardappel en kropsla voorgeschoteld, bijpassend een Duitse Sauvignon Blanc – Trittenheim. Als tussengerecht kregen we de Bouillabaisse, heruitgevonden, met – opnieuw een Duitse – Cuvée fleur Riesling/ Gewurztraminer/ Silvaner.

Als hoofdgerecht werd ons sappig lamsvlees met asperges, peulen en aardappel geserveerd.  Daarbij een Spaanse rode wijn Carignan- Grenache – Syrah. En dan volgde nog een nagerecht in 2 delen : Een bijzondere combinatie van champignon, chocolade, rozemarijn en vanille.  Het 2de luik was Ananas, munt en kokos,  met een Italiaans Muscat wijntje uit de Piemonte.

Bij de koffie nog een koffiekoekje met crème en een crème brûlée.   Tussen de gerechten door was er telkens een aangename pauze, wat de vertering zeker ten goede kwam.

Totaalprijs 220 euro.  Zeker niet overdreven.  Het personeel is vriendelijk, voor ons wat het dus een perfecte avond.

Jerom

Graaf Van Egmontstaat 39a

2000 Antwerpen

0 487 70 70 70

www.restaurantjerom.be