Bistrot du Nord. Jong talent is er klaar voor.

Verschillende jonge chefs zijn klaar om op de voorgrond te treden. Eén van hen is Michaël Rewers, die samen met zijn partner Caroline vorige week Bistrot du Nord opende. Zoals verwacht ligt de klemtoon op vlees en organen.

De nieuwe zaak werd stijlvol ingericht en de ontvangst is hartelijk. Bij de voorgerechten Zeebrugse garnaal met geprakte ratte aardappelen en beurre noisette a 16 euro en een Carpaccio filet d’Anvers in ansjovisboter (foto) a 15 euro. Bij de hoofdgerechten Kalfslever met ajuin voor 19 euro, een Bavette Piemontese, marchand de vin met merg (22 euro) en een Zesrib van een Deense melkkoe (3 weken) voor 28 euro.

Hoge kwaliteit zonder meer.

  • De wijnkaart is goed uitgebalanceerd en bevat verschillende topwijnen. Maar ook in het goedkopere gamma enkele mooi wijntjes met een Spaanse Rueda a 24 euro.
  • Bistro du Nord is zeker een te ontdekken adresje en groeit op termijn wellicht uit tot een gerenommeerde zaak in het Antwerpse.