Bistrot L’ilot

77


Een bistrot die helemaal goed zit is L’Ilot, zoals je al uit naam kunt afleiden, op het Eilandje. Chef is Sander De Saegher, die in een vorig leven bij Seppe Nobels (Graanmarkt 13) heeft gewerkt.  Ook hij heeft veel aandacht voor groenten.  Op de kleine kaart vind je zowel vis, vlees als veggie.  Alle gerechten worden zowel als voorgerecht of als hoofdschotel geserveerd.   Je bestelt een aantal gerechten die eventueel gedeeld kunnen worden met de tafelgenoten, het ‘sharing-concept’ dus.

De prijzen liggen tussen 9 en 18 euro per gerecht.  Wie zelf geen keuze kan maken, kan de chef zijn ding laten doen.  Voor 40 euro krijg je dan verschillende gerechtjes. 

Wij kozen die formule en proefden Palourdes met frisse kruiden, chimichurri, limoen en pindanootjes, Gerookte paling met hoisin, brioche en sesamzaadjes, dorade op vel gebakken in een jus van paprika, witte asperges met lamsoor, gegrilde broccoletti met gember en honing. Om af te ronden Pavlova met rode vruchten en hibiscus. Een hele wandeling door de kaart dus.

Alles verloopt er vlot en zeker niet te snel. Elk gerecht is verrassend creatief.  En bistro om in het oog te houden. Er is ook een ruime keuze wijnen. 

Bistrot ‘Lilot

Kribbestraat 15

2000 Antwerpen