Restaurant August

180

Half april opende restaurant August in het ‘groen kwartier’ in Antwerpen de deuren. Het is het nieuwe restaurant van Nick Bril, die ook nog steeds de chef is in The Jane van Sergio Herman, 200 meter verderop. In August is het dan weer de sous-chef van Nick Bril, Pieter Starmans, die in de potten roert.

 


Volgens Nick Bril en Pieter Starmans is de keuken een moderne brasseriekeuken die focust op product, seizoen en terroir. Het team gebruikt verse en lokale ingrediënten. Bedoeling is laagdrempeliger te zijn dan The Jane, maar met een even hoge kwaliteit. 

Wij zijn alvast eens gaan proeven. De kwaliteit is inderdaad hoog, maar we hadden het gevoel dat het allemaal nogal snel moest gaan, op goed een uur stonden we al terug buiten. 

Ons eerste gerecht werd al geserveerd als de aperitief nog maar half op was. Toen we de opmerking maakten dat het volgende gerecht iets langer mocht wegblijven, werd wel bevestigend geknikt, maar na amper 5 minuten stond dat ook alweer op tafel.

 

Er zijn ‘bites’ vanaf 4,5 euro voor een oester, starters tussen 11 en 24 euro en hoofdgerechten vanaf 21 euro. Wij kozen voor Jamon Ibérico met pan con tomate en nadien voor de gemarineerde eendenlever.

Om te reserveren, moet je, net als bij The Jane online boeken. Dat kan maximum 14 dagen op voorhand … en kom je op de ‘reservelijst’ terecht. Het is zodoende altijd ‘volzet’ ….