Brouwerij De Arend in Hoboken lanceert nieuwe Tripel

201

De Hobokense brouwerij-drankencentrale ‘De Arend‘ brouwt sinds kort zijn streekbieren ook in de gebouwen aan de Steynstraat. De brouwerij is vooral bekend van de Nello en Patrasche bieren en het ‘Graaf’ bier. Er zit bovendien nog wat nieuws in de pijpleidingen: de Nello’s Tripel. Die moet nog wat rijpen en komt op de Markt tegen de feestdagen. Bij De Arend kan je ook je eigen bier laten ontwikkelen.

Gesprek met Tony De Vogelaere van brouwerij De Arend in Hoboken

Oorspronkelijk kwam het bier uit het Waasland, de brouwerij is gestart in 1896 in Stekene door mijn overgrootvader. Ik ben de vierde generatie, er komt er nog één achter mij, de vijfde. Sinds 1920 is mijn grootvader naar hier gekomen en is hij hier gestart in dit prachtige pand in Hoboken.

Vanaf nu wordt het bier ook hier zelf gebrouwen…

Vanaf nu wordt het bier eindelijk ook hier in Hoboken gebrouwen, dichtbij de mensen, lokaal bier.

Lokaal bier een streekproduct … Nello en Patrasche, voor de mensen die het niet zouden kennen, wat voor bier is dat?

Nello’s Blond, het woord zegt het zelf, een blond bier van hoge gisting met hergisting op fles, dus dat wil zeggen dat heeft een smaakevolutie, een zeer lekker bier, 7 graden, stevig maar niet te zwaar ook niet. Patrasche is een bruin bier, is iets sterker, 8 graden, het is geen doorslag van een abdijbier of zo, het is gewoon een origineel lekker bier.

Er is ook nog een ‘Graaf-bier’ …

Er is een ‘Graaf-bier’ dat hebben we gemaakt, we brouwen nu ook op bestelling voor iedereen die een brouwsel wil bestellen, kan dat, het ‘Graaf-Bier’ is gemaakt voor het lokale Cultureel Centrum het Gravenhof in Hoboken.

En er zit ook nog wat nieuws in de pijpleidingen …

Ja, dat kon niet uitblijven, dus de Nello’s Tripel. Hij is gemaakt, hij zal pas in verkoop komen tegen het jaareinde, want het heeft een heel lange maturatie nodig, want het is een bier dat zich echt moet ontwikkelen, alles smaakstoffen komen pas vrij na een heel lang vergistingsperiode.

Maar het is wachten tot het eindejaar voor we die kunnen proeven?

Ja, dat wordt spannend hé.

De flesjes zijn nog leeg?

De flesjes zijn nog leeg, ja, maar de tanks die zullen binnenkort gevuld zijn.

© Lekker Antwerpen 2022

Info van de brouwerij De Arend in HobokenNello’s blond en Patrasche zijn de bieren van Hoboken

Nello’s blond en Patrasche zijn artisanale bieren die Brouwerij De Arend naar een eigen recept heeft ontwikkeld.

De namen voor onze bieren Nello’s blond en Patrasche zijn ontleend aan een boek uit 1872 van Louise de La Ramee (pseudoniem Ouida)

Nello’s Blond

Nello’s blond is een bier van hoge gisting met hergisting op fles. De hergisting op fles betekent dat ook na de afvulling dit bier een verdere smaakevolutie ondergaat. Dit noemt men het rijpen van het bier.
gerstemout, de zuivere hop en een vleugje koriander maken van Nello’s blond een pittige dorstlesser.

Nello’s blond is verkrijgbaar in een charmant houten geschenkkratje met 12 flessen van 33cl of in een stijlvolle bak van 24 flessen van 33cl. Uiteraard schenkt U Nello’s blond het best in het eigen ‘Nello en Patrasche glas’.
Nello’s blond heeft een alcholvolume van 7,1 vol%.

Schenktip: Nello’s blond in 1 vloeiende beweging uitschenken zodat er een ruime schuimkraag ontstaat. De ideale schenktemperatuur bedraagt 6ºC. De gist blijft op de bodem van de fles.Patrasche is een donkerbruin bier van hoge gisting met hergisting op fles.

Patrasche

Patrasche is een bier voor echte fijnproevers. Maar opgelet: hij heeft een alcholvolume van 8 vol%.
De gebrande mout van gerst, de zuivere hop en een vleugje karamel maken van Patrasche een uniek bier in trappistenstijl.

Patrasche is verkrijgbaar in een charmant houten geschenkkratje van 12 flessen van 33cl of in een stijlvolle bak van 24 flessen van 33cl.
De ideale schenktemperatuur is 6ºC. De gist laat je in de fles. In 1 vloeiende beweging schenken en rustig genietenDe 3de telg in ons gamma eigen bieren is de ‘Graaf’.

Graaf

De naam van dit bier verwijst naar het Hobokense cultuurcentrum Gravenhof.
‘Graaf’ is vlot drinkbaar met een alcholvolume van 6,5 vol%.
In de aanzet proef je na de initiële verfrissing de esters van rijp fruit gevolgd door een hint van sinaas en citrus in de afdronk.

Net zoals de grote broers Nello’s blond en Patrasche is Graaf verkrijgbaar in een charmant houten geschenkkratje met 12 flessen van 33cl of in een stijlvolle bak van 24 flessen van 33cl.
Graaf heeft een mooi, bijpassend glas.

informatie bieren © brouwerij De Arend Hoboken

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in