Criée Criée: Proef de wereld

380
Criée Antwerpen

Lekker Antwerpen in het nieuws: Lees het artikel op ‘Made in Antwerpen’ over onze nieuwe wandeling Criée Criée: Proef de wereld. 

Een dikke maand geleden onderging de versmarkt Criée aan de Van Schoonhovenstraat 21 en Van Wesenbekestraat 24 vlakbij het Centraal station een totale transformatie. Met Lekker Antwerpen vzw ontdek je alle facetten van deze overdekte versmarkt.

De Criée is een stukje erfgoed in Antwerpen. Hier werd vlees verkocht per opbod. Nu is het een culinaire hotspot met nog een aantal belangrijke elementen uit het verleden. Naast enkele kwaliteitsslagers en een Delhaize supermarkt is er ook een degustatieruimte en een restaurant.

De Criée beleven en proeven

Met Lekker Antwerpen vzw kan je de Criée verkennen en (her-)ontdekken. Zowel de hobby- als beroepskok kan er terecht voor ingrediënten én bereide maaltijden. Tijdens het bezoek is er een degustatie van verschillende topproducten en iets minder bekende lekkernijen.

Met de twee uur durende wandeling ‘Criée Criée, proef de wereld’ ontdek je de omgeving in en rond de Criée. De wandeling heeft twee gezichten: de Antwerpse voedingstempel ontdekken, die helemaal is aangepast aan de hedendaagse noden met zijn uitgebreid assortiment, en de multiculturele buurt daarrond. Er wordt niet gepraat over religies, enkel over ‘eten en drinken’.

Initiatiefnemer van de wandeling is Lekker Antwerpen vzw. De verkenningstocht start in bakkerij Charif aan de Carnotstraat waar de deelnemers toelichting krijgen over het af te leggen parcours bij een muntthee en een amandelkoekje. Nadien gaat de wandeling richting Criée voor een rondleiding en degustatie.
Het minimum aantal deelnemers voor deze rondleiding met gids is 12 en maximum 20. Tarief: 20 euro/persoon.

Week van de Smaak

Tijdens de Week van de Smaak van 16 tot 26 november zijn er open wandelingen rond en in de Criée. Iedereen kan individueel aansluiten op zaterdagen 18 en 25 november telkens om 14u.
Vanaf 12 personen kan je een exclusieve wandeling boeken en dag en uur bepalen om de versmarkt te bezoeken van dinsdag tot en met zondag, en op voorwaarde dat er een gids beschikbaar is. Inschrijven kan via info@lekkerAntwerpen.be of via de website www.lekkerAntwerpen.be.

Lekker Antwerpen: een totaalpakket

Lekker Antwerpen is de vereniging die in Antwerpen als eerste van start ging met culinaire wandelingen. Aanvankelijk louter voor vrienden en familie. Jaar na jaar kwamen er steeds meer aanvragen om culinaire tours te organiseren. Lekker Antwerpen verzorgt ook diner-avonden en heeft een niet-commerciële blog over restaurants in Antwerpen.
De leden van de vzw kunnen aan de activiteiten deelnemen en genieten van enkele voordelen in restaurants en winkels. Het lidgeld dat slechts 10 euro per jaar bedraagt, is daarmee snel terugverdiend.
Lekker Antwerpen stuurt enkele keren per jaar een nieuwsbrief met culinaire nieuwtjes in Antwerpen en is te volgen via Facebook, Twitter en Instagram.

Link naar het volledige artikel

Meer info over onze wandeling