Table d’Ho : de subtiele Koreaanse keuken

111

De Koreaanse keuken is nog niet ingeburgerd in Antwerpen.  Sommige mensen denken dat het een flauw doorslagje is van de Chinese of Japanse keuken, maar bij Table d’Ho ontkennen ze dat met klem.  ‘De Koreaanse keuken is verrassend, gezond en o zo lekker’ lazen we op de website en dat wilden we wel we dan wel eens meemaken.

Als voorgerecht kozen voor Yukhoe, een tartaar van fijn rundsvlees en nashipeer, lotuswortel en sesamzaadjes; een mooie combinatie van subtiele smaken. De hoofdschotel werd een Koreaanse grill.  In Korea wordt er veel gegrild, dus vonden we dat de logische keuze.  Op een hete plaat leg je dan ongeveer alle ingrediënten die ze brengen.  Verschillende soorten vlees, groentjes en kruiden. Dat rol je dan in een vers blaadje sla en je kunt proeven.  Het is wat ongemakkelijk omdat je geen bord krijgt en dat zijn we hier niet zo gewoon.

Table d’Ho heeft ons overtuigd van de Koreaanse keuken, maar echt goedkoop is het niet.  Voor 2 personen betaalden we 93 euro (met 3 glazen wijn en een fles water). Table d’Ho is vooral ’s middags open en sporadisch ’s avonds.

Table d’Ho, gitschotellei 188, Borgerhout, 0478/900 782 www.tabledo.be