Da Fellini – De vurige keuken uit Calabrië 

351

Op de hoek van de Rysheuvelstraat en de Schomstraat in Berchem is sinds kort Italiaans restaruant Da Fellini.  De zaak, waar vroeger Ossip gevestigd was, wordt gerund door de broers Ivan (chef) en Emiliano Di Rose (bediening).

Da Fellini werkt zonder vaste kaart.  De dagverse suggesties (in totaal 20 voor- en hoofdgerechtjes) staan te lezen op een krijtbord.  De gerechten zijn geïnspireerd door de Zuid-Italiaanse keuken uit Calabrië, het pure Italië dat grenst aan Sicilië. Meestal staat er dan ook wat vis op het menu, zwaardvis bijvoorbeeld, maar ook gerechten met venusschelpen, kreeft en Sint Jacobsvruchten.  De prijzen variëren van 16 tot 20 euro voor een voorgerecht en voor een hoofdschotel betaal je tussen de 20 en 30 euro.

Wij gingen voor Vitello Tonnato (16 euro) en een torentje van Stracciatella (17 euro).  Omdat de spaghetti Vongole e bottarga (21 euro) niet meer voorradig was, kregen we een kreeftje in de plaats, een mooie geste.  We waren ook benieuwd naar de pasta uit Calabrië met worst en ricotta. Een stevige maaltijd lekker pittig gekruid.

Een vaste wijnkaart is er evenmin.  Emiliano informeert bij de klant naar zijn smaak en haalt een gepast flesje uit de wijnkelder.  Lunchen kan voor 28,5 euro, voor een 4-gangenmenu ’s avonds betaal je 48 euro.

Opnieuw een authentiek Italiaans eetadresje in het Antwerpse.

Da Fellini, Schomstraat 49, 2600 Berchem, 03/344 36 26  www.dafellini.be