De Waterpoort: veel meer dan alleen maar Doner Kebab

Pita De Waterpoort is bij de liefhebbers van de betere kebab een begrip. Voor alle duidelijkheid, ‘kebab’ is gebakken vlees. ‘Doner’ of ’shoarma’ betekent dan weer het ‘draaiend’ en pita is het brood, waar het vlees vaak in geserveerd wordt. In De Waterpoort hebben ze veel verschillende soorten Doner Kebab: gaande van lamsvlees tot merguez, er is ook een variant met vis, met kip of volledig vegetarisch. Maar daarnaast zijn er nog andere populaire Turkse gerechten. Heerlijk zijn de Sigara Böregi, filo deeghapjes met fetakaas en de cacik, de Turkse versie van de Griekse Tzatziki. Sinds de papa is overleden, hebben de zonen de zaak overgenomen en hun aanbod nog uitgebreid met pizza’s en pasta’s. Veel mogelijkheden dus in Pita De Waterpoort op de hoek van de Gijzelaarstraat, vlakij de heraangelegde Vlaamsekaai. Daardoor is het terras nog groter geworden en is het heerlijk zitten onder de bomen op warme zomerdagen. Er zijn ook aan-huis-leveringen mogelijk.

2000 Antwerpen

Pitaschotel (lamsvlees) bij Pita De Waterpoort
foto © Lekker Antwerpen
De Waterpoort op de Vlaamsekaai in Antwerpen
foto © Lekker Antwerpen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in