Frit(d)uur Sergio Herman – Frites Atelier

1492

De frituur van Sergio, Frites Atelier, is na enkele maanden uitstel open. Een schot in de roos, want al meteen op de eerste dag was het rijendik aanschuiven. Het concept draait om beleving dan dat verantwoordt meteen de hoge prijs, verkondigt Sergio Herman zowat in alle media.

Kwaliteit staat voorop en dat hebben we zelf geproefd.  De frietjes zijn bijzonder lekker, niet vet en knapperig. Het stoofvlees wordt geleverd door Dierendonck.  Toch leek ons het stoofvlees meer op wat men in andere frituren stoofvleessaus noemt. Stukken vlees zaten er niet echt in.  De smaak van het stoofvlees was bijzonder zoet, maar werd gecompenseerd door de mosterdzaadjes gemarineerd in cabernet sauvignon wijn. 8,75 euro voor een bakje friet met stoofvlees en een klein potje mayonaise.  Je kan ook kiezen voor de Sergio Herman’s seasonal special, dat elke maand anders is. 

Bij de opening werd er op de frieten Oriental Kimchi geserveerd, met crunchy wonton, sriracha (Thaise pittige saus op basis van Chili), Griekse yoghurt en curry mayonaise. Prijs 6,50 euro.  Wie nog extra sausjes bij zijn pak friet wil, betaalt 1,5 euro voor 2 sausjes.  Er is keuze uit andalouse, classic mayonaise, basilicum, béarnaise en truffel. Een gewoon pakje friet betaal je 3,5 euro.

Op de drankenkaart een huisgemaakte ijsthee (3 euro voor een glas) of frisdrank (ook 3 euro) Er zijn enkele kleine tafeltjes waar je je maaltijd kunt verorberen en een aantal staantafels buiten.  Voor wie er naartoe gaat om zijn honger te stillen is het een dure affaire, wie van de belevening wil genieten zal wellicht met plezier de prijs betalen.