Restaurant Zagreb

155

Sinds goed een jaar heeft Restaurant Zagreb op het Eilandje een nieuwe eigenaar. Niemand minder dan Vincent Banic, acteur en tv-gezicht heeft de zaak nieuw leven ingeblazen. Hij kent het huis als geen ander, want zijn ouders hadden de zaak vele jaren. Hij staat nu achter het fornuis en komt ook regelmatig de klanten aan tafel begroeten.

Het restaurant werd opgefrist, de aparte compartimentjes zijn verdwenen, waardoor het nu een ruime zaal is.  Ook de kaart werd onder handen genomen. Een heleboel gerechten werden geschrapt, want Vincent wil zoveel mogelijk met verse producten werken. En dat proef je.  Wij gingen voor een mix van verschillende voorgerechtjes, met heel lekkere sardientjes en kleine inktvisjes.

Als hoofdschotel proefden we de Split schotel met brochettes, entrecotes, pljeskavice, dat zijn de typisch Kroatische hamburgers, lamskoteletjes en cevapcici, de pittige worstjes. Prijs voor de splitschotel 23 euro per persoon. Met een voorgerechtje en prima huiswijn ben je zo’n 45 euro per persoon kwijt, dat is een eerlijke prijs voor een lekkere maaltijd. Momenteel zijn er heel wat wegenwerken in de buurt, maar toch blijven de klanten komen, wat toch ook wel wil zeggen dat het goed is.

Restaurant Zagreb
Londenstraat 6
2000 Antwerpen

www.restaurantzagreb.be