Little Beirut

62

Wie in Antwerpen wil kennismaken met de authentieke keuken uit het Midden Oosten, kan in restaurant Little Beirut terecht in de Kribbestraat op het Eilandje. Libanon is volgens kenners het land met de lekkerste keuken uit het gebied.  De gerechten hebben wel wat gemeen met de gastronomie uit Turkije, Griekenland en Israël, maar is vaak iets verfijnder. 

Voor vegetariërs is dit het Walhalla. Maar wees gerust, er is ook vis en vlees. Lekker Antwerpen ging proeven op een vrijdagavond en gelukkig hadden we gereserveerd. Het restaurant met toch een 60 couverts, zat afgeladen vol. Wij kozen voor een mezze-menu voor 2 personen (4 koude voorgerechtjes en 3 warme hapjes) voor 47 euro. Onze twijfel om nog een extra gerechtje bij te bestellen leek achteraf ongegrond. We hadden meer dan voldoende.

We proefden hummus op 3 verschillende manieren, een Libanees slaatje, moutabbal (caviar van aubergines met sesamolie) en Tajen met kabeljauw, sesamolie, koriander, look en pijnboompitten.

Als warme hapjes kregen we Kebbé, vleesballetjes met gebroken koren en gehakt, Rkakat, deegbladeren met geitenkaas en een assortiment van verschillende amuses en Mekanek, miniworstjes geflambeerd met citroen.

Een aanrader voor wie wil kennismaken met de keuken van Libanon. Ook de bediening is er super-vriendelijke en de zaak is zeer proper met prima sanitair. Minpuntjes vonden we dat het iets te lawaaierig was, wellicht omdat de zaak volledig vol was en de prijzen van de suggestiewijnen. De huiswijnen zijn iets goedkoper en per glas te bestellen.

Totaalprijs die wij betaalden 72,50 euro voor 2 personen, zeker een faire prijs.

Little Beirut, Kribbestraat 18, 2000 Antwerpen  tel : 0486/890 004, website : https://littlebeirut.be