Chef Kevin De Backer en zijn team hebben al lang bewezen dat ze alles in huis hebben om elke gastronoom toch nog een beetje te verrassen. Sinds september hebben ze, na een succesvolle periode in B23, een nieuwe uitdaging in The Gilded, het restaurant in hotel De Gulde Schoen van de familie Dembélé. Op deze locatie, vlakbij het Hiltonhotel op de Groenplaats, is alles aanwezig om nog een versnelling hoger te schakelen.

The Gilded straalt stijl en klasse uit, dat begint al bij binnenkomst aan de receptie van het hotel. Maar wat vooral telt is de kwaliteit van de gerechten. Op de kaart heb je een heleboel gerechtjes die je kan delen met je tafelgenoten … of gewoon zelf verorberen. Het sharing-concept is ideaal voor foodies die graag meningen uitwisselen over de maaltijd. Maar er is ook het chef’s menu, waarbij je kan kiezen uit verschillende voor- en hoofdgerechtjes. Het start vanaf 3 gangen (42 euro) en is uitbreidbaar tot 7 gangen. Wie ’s middag een hapje kan gaan eten, betaalt slechts 32 euro voor een lunch (voorgerecht, hoofdschotel en koffie/thee).

Wij proefden al enkele voortreffelijke gerechten : kingkrab, ganzenlever, langoust, steak met champignonsaus en ‘the Gilded’ frietjes, allemaal topproducten en mooi geserveerd. We zijn er dan ook van overtuigd dat de culinaire gidsen dit snel zullen oppikken.

Onze persoonlijke mening : The Gilded is een betaalbaar toprestaurant en gaat een mooie toekomst tegemoet.

The Gilded, Melkmarkt 37, 2000 Antwerpen. Tel 03 280 00 30

website http://www.deguldeschoen.be/nl/restaurant