Onbekende maar lekkere wijntjes aan betaalbare prijzen

512

Sinds oktober heeft Antwerpen er een wijnwinkeltje bij. Ann Van den Eynde wil met Flo’s Winery mensen laten kennismaken met minder bekende wijnen die wel lekker en betaalbaar zijn. Een fles kost tussen de 10 en 20 euro. Ze gaat zelf op zoek naar kleine wijndomeinen in Europa, proeft en vervoert ze dan zelf naar Antwerpen. Met de garantie dat je deze wijnen niet in de supermarkt of groothandel vindt. Flo’s Winery, Klapdorp 45, 2000 Antwerpen

Flo’s Winery, Klapdorp 45, 2000 Antwerpen
Ann Van den Eynden van wijnwinkel Flo’s Winery
Interieur van Flo’s Winery
Populaire wijntjes waaronder de Liemau
Vouvray wijntjes bij Flo’s Winery
wijnrek met o.a. Domaine Vial Fleur de Granit
Gesprek met Ann Van den Eynde van Flo’s Winery

Flo’s Winery is ontstaan uit een ideetje van mij om kleine wijnboeren uit de nabije omstreken, want ik ga de wijn zelf halen om naar hier te brengen, en allemaal wijn te verkopen, die  je niet zomaar overal vindt. dat is eigenlijk mijn idee. Het is niet dat het super speciale wijn is, dure wijn, de prijzen liggen tussen 10 en 20 euro, maar het is wel wijn die je niet zomaar in de supermarkt kunt vinden. Dus het is ook heel leuk om als geschenk te geven denk ik.

Het is dan vooral wijn uit Europa neem ik aan …

Ja dat klopt. dus het is nu Frankrijk waarvan Auvergne, dat vind ik wel heel leuk want dat is wel een aparte wijnstreek die minder gekend is, de Loire heb ik, Vouvray ook een heel deel en dan heb ik ook Oostenrijk, een beetje van Duitsland en één wijndomein van België.

Het gaat dan vooral om kleine wijnbouwers neem ik aan

Ja, dat klopt. Ja, de meeste zijn echt kleine wijnbouwers maar ik heb er eentje, bijvoorbeeld Charles Pain van de Loirestreek omdat ik dat nu heel goed vond, die wat groter zijn maar die vinden hun eigen echt niet groot op zich, qua liters wijn, ja dat zal ik moeten opzoeken want dat weet ik niet van buiten, maar de meeste zijn echt eh kleine wijnboeren. Zo degene waar je langs gaat als je op vakantie zijt, om wijn te gaan proeven, in kleinere kelders en mooie kelders ook heel leuk eigenlijk om dat allemaal te doen.

Je sprak van de Auvergne, dat is inderdaad een vrij onbekend wijngebied. Wat mogen we daar van verwachten?

Die werken voornamelijk met de Gamay druif voor de rode wijn, Chardonnay hebben die, Roussanne, wat een heel aparte druif is want weinig gekend, omdat hij zo nogal onderhevig is aan meeldauw, dat is leuk om dat zo ook te hebben en Viognier zit daar ook tussen. En ja het is het is leuk om … ge vindt eigenlijk bijna nergens wijnen van de Auvergne, allez ja, ge zult allicht wel … maar ik ik vind het wel speciaal, omdat ik zo daarvoor had ik er eigenlijk nog maar weinig van gehoord, dus eh Ik vond het wel leuk om daar zo een heel wijnstrook allez een heel druivenstrook natuurlijk zongericht …. Het begin van de Auvergne is dat in de buurt van Vichy. Ja leuk ja een ontdekking.

Het is hier een Wijnwinkel hè, je kan niet komen proeven?

Nee, je kan niet komen proeven, alleen heb ik elke keer één wijn van de week en daar kan je altijd een proeverke van krijgen en zo ga ik alle wijnen af. Ik heb een stuk of 50 soorten dus voor 50 weken tot nu toe. Zo kun je in principe elke keer wel een wijntje proeven en zien of wat uw ding is, want wijn is ook heel persoonsgebonden hè, dus het is niet … niet Iedereen lust alle wijn of niet iedereen vindt alle wijn eh fantastisch die iemand anders wel fantastisch vindt, dus het is heel eh persoonlijk.

Zijn er trouwens trends in wijn?

Ja ik merk, maar dat is al wel langer aan de gang hè, de Grüner Veltliner van Oostenrijk is wel gewenst en ik merk dat, want ik zet hem speciaal ook in de etalage, dat de Riesling voor veel mensen sorry ook wel misschien iets oudere mensen, maar toch ook wel een hele belangrijke is. Dus ik heb dat ook van Duitsland in huis gehaald, want ik vond dat zelf niet zo lekker, maar ik vind hem eigenlijk echt wel goed dus ik ik heb hem ook een beetje herontdekt eigenlijk. Ik zou ook in Duitsland nog wat meer willen gaan rond zoeken eigenlijk. En Slovenië en zo omdat ik denk dat dat misschien ook wel een trend kan zijn dat je zo naar Slovenië, Hongarije, … dus dat zou de volgende reis allez, Frankrijk ook nog wel wat, wel een beetje moeten zijn om wijn te gaan proeven.

Is de winkel dan wel veel open als je zoveel reist?

Ja normaal gezien wel, dus eh, ik verkoop tot dat ik denk van ik heb dringend nieuwe stock nodig en dan zal ik terug beginnen rondrijden want het is niet allez ja, leveren wordt er normaal niet gedaan. Misschien dat ik zo wel eens van één wijndomeintje kan vragen om een lot te leveren maar ik ga hem normaal gezien allemaal zelf halen, dus het moet natuurlijk regelmatig een paar dagen misschien toe of eh … Maar jaarlijkse vakantie mag altijd genomen worden natuurlijk, dus dat is dan in teken van wijn hè Ja!

© LekkerAntwerpen.be 2023

Bekijk ook

Tapa’s en Spaanse wijntjes bij Taperia Gustu op het Zuid 

Bien Soigné: tijd nemen voor een heerlijke maaltijd 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in