Pita Waterpoort, wellicht de beste ‘shoarmatent’ van ’t stad.

590

Antwerpen telt heel wat pita (shoarma) zaken. Shoarma is wellicht het meest gekende Turkse gerecht en het smaakt heerlijk voor of na een avondje stappen. Maar er zijn heel grote verschillen tussen de verschillende ‘kebab’ zaken.

Wat is het verschil tussen pita, shoarma en döner?

Voor veel mensen is ‘een pita’ of ‘een shoarma’ allemaal hetzelfde, daarom kort een woordje uitleg. Pita is het brood. Doner is het Turkse woord voor ‘draaiend’ en Kebab is gekruid vlees, maar dat kan van alles zijn. Shoarma is een doner kebab.

pita

In Pita De Waterpoort kan je terecht voor wellicht de beste shoarma van de stad. Hier krijg je lamsvlees voorgeschoteld en de zaak heeft zo goed te doen dat de vleesblokken tot 2 maal toe per dag vervangen worden. Naast de traditionele shoarma is er ook een versie met vis, kalkoen of kip.

De beste pita van Antwerpen?

In ‘De Waterpoort’ kan je trouwens kennismaken met verschillende gerechten uit de Turkse keuken. Naast verschillende frisse slaatjes kan je er ook verschillende meze (voorgerechtjes) proeven. De Böregi (bladerdeeg met geitenkaas) zijn er overheerlijk. Bij de hoofdgerechten kan je kiezen voor vlees op de houtgrill, saté’s of de Köfte (hamburgers). De prijzen zijn zeer correct en als je de rekening vraagt, biedt de eigenaar graag nog wat te drinken aan . Kwalitatief is dit wellicht de beste ‘shoarmatent’ van ’t stad.

Pita Pizza Waterpoort

Gillisplaats 7
2000  Antwerpen
Tel.: 032161079