Huis De Colvenier al 33 jaar een klassieker in Antwerpen

348

Huis De Colvenier is één van de weinige restaurants in Antwerpen die al meer dan 30 jaar met dezelfde chef klassieke gerechten uit de Franse keukene serveert. Chef Patrick Van Herck volgt geen trends met liflafjes en schuimpjes maar kiest er voor het pure product tot zijn recht te laten komen. Oesters, kreeft, asperges, wild, … hij volgt de seizoenen. In de wijnkelder kan je een aperitief drinken, waar de chef dan het menu en de mogelijkheden overloopt. Met zijn ligging in het hartje van de modewijk is de parking voor 15 wagens een heel grote troef.

Huis De Colvenier, Sint-Antoniusstraat 8, 2000 Antwerpen

Kraakverse sint-jakobsvruchten met gesmolten tomaatjes op Provençaalse wijze met crumble van wasabi bij Chef Patrick in Huis De Colvenier in Antwerpen.
Kraakverse sint-jakobsvruchten met gesmolten tomaatjes op Provençaalse wijze met crumble van wasabi bij Chef Patrick in Huis De Colvenier in Antwerpen foto © LekkerAntwerpen.be 2024
Gebakken ganzenlever met gekarameliseerde appeltjes in Huis de Colvenier in Antwerpen
Gebakken ganzenlever met gekarameliseerde appeltjes in Huis de Colvenier in Antwerpen. Foto © LekkerAntwerpen.be 2024
Skrei met kool
Verse Skrei met savooikool, aardpeer, lardo di Colonnata en paarse wortel. foto © LekkerAntwerpen.be 2024
Hertenkalf met seizoensgroentjes
Hertenkalf met seizoensgroentjes. Foto © LekkerAntwerpen.be 2024
Gesprek met Patrick Van Herck, chef van Huis De Colvenier

Restaurant Huis de Colvenier is 33 jaar lang, in het hartje van de stad, een klassiek traditioneel Franse keukenrestaurant, waar ik, samen met mijn vrouw, heel persoonlijk te werk ga.

Je zei al, het is een klassieke traditionele keuken, wat voor gerechten staan er dan op de kaart?

Ja je moet denken aan dingen zoals oestertjes, kreeftjes, ganzenlever, het het hele aanbod van de Noordzeevis, tarbot, kabeljauw, zeetongen, noem maar op en dan ook qua groenten, de meest mogelijke variaties; asperges, lentegroenten dus wintergroenten, ook het vlees hebben we dus, de klassieke dingen, … het wildseizoen in de lente lamsvlees, rundvlees, zwezerirkjes, eenden, duifjes, gevogelte, noem maar op.

En werk je met een vaste menukaart of is er ook een à la carte-mogelijkheid?

Als je hier komt, wij bieden altijd onze vaste menu’s aan die ik meestal niet verklap. Het is altijd een beetje spannend, een beetje een verrassingsmenu, maar à la carte luister ik graag naar de mensen. Sommige mensen hebben niet veel tijd of willen niet zoveel meer eten, dan bestellen ze graag één gerecht en dan vraag ik ‘wil je graag een stukje vis of wil je een stukje vlees’ en dan doe ik allerlei voorstellen, dat is dan zo gezeged à la carte, iedereen mag dan kiezen wat ze willen.

Dat gebeurt in de wijnkelder hè …

Ja dat is natuurlijk ‘het ding’ van Colvenier, de ontvangst gebeurt hier aan de inkom, dan gaan we zo door de keuken, open keuken hè, en dan door de keuken gaan we zo in de wijnkelder waar ik u vrijlaat, waar de mensen een plekje kunnen uitzoeken in één of ander nisje, hoekje of kantje, lekker gezellig samen zitten met een glaasje aperitief, bubbeltjes, alle klassieke aperitieven. We zorgen dan voor wat knabbeltjes en een hapje erbij en dan kom ik bij u dan dan kom ik bij de klant praten over hoe de timing is, hoeveel gerechtjes? Wil je een menu, heb je u voorbereid of niet, we gaan het samen uitzoeken.

Beleving is ook niet onbelangrijk, mensen kunnen jou bezig zien in de keuken je hebt de wijnkelder, maar ook het eten wordt vaak geserveerd onder zo’n grote stolp hè …

Ja, dat spreekt een beetje tot de verbeelding bij de mensen. Die klassieke beweging, die die Stolp … in veel restaurants had je vroeger ook nog de presse de canard en de stolpen en het werk in de zaal is een beetje vergaan natuurlijk, dat vind je minder, maar op sommige plaatsen nog wel (zoals hier). Wij doen nog altijd zo met die stolp en dan het zilverwerk en het porselein en het kristal op tafel de gedekte tafel met de lakens echt klassiek ja. Ze zien dat ook al in de keuken als ze voorbij komen naar de kelder, dan kunnen ze al een blik werpen …

Het is ook een heel groot restaurant hè. Je kan hier heel wat mensen kwijt.

We hebben hier in Antwerpen veel zaken, veel business en daar komt uit voort dat je aanvragen krijgt voor bedrijfsfeesten. Ik spreek natuurlijk ook over familiefeesten en allerlei evenementen, seminaries, noem maar op …

Een indrukwekkende wijnkelder, heb je ook een indrukwekkend aanbod van wijnen?

Ja, dat is zo. Ik heb dat al snel aangevoeld vroeger. Dus we hebben hier in Antwerpen een internationaal publiek met de haven met de diamant, de mensen komen van over heel de wereld en als er dan ook wijnen liggen die tot de verbeelding spreken, Ik denk dan aan oude flessen, jonge wijntjes, wijntjes van over heel de wereld, grote flessen en als er dan ook wijnen zijn van hun eigen land, want die mensen komen dan misschien van een andere kant van de wereld, en ik heb dan ook een wijntje uit hun eigen land dat is natuurlijk ja dat is een knuffel ongelofelijk hè.

© LekkerAntwerpen.be 2024

bekijk ook :

Belevenis van kleuren, structuren en smaken perfect in balans

Japanse restaurantbeleving bij u thuis

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in