Ting Tong

122

Prettig gestoord, zo zou je de naam van het restaurant best kunnen vertalen. Het verwijst een beetje naar het frivole van de gerechten, authentiek Thais, maar met een Belgische twist.  Voorbeeld daarvan zijn de ting tong balls, de Belgische gehaktballetjes met een Thaise ‘sticky’ sesamsaus en verse groentjes. Daarvoor proefden we een van de populaire gerechten uit Thailand ‘Kokosnoot garnaal’ geserveerd met een zoetzure saus.

“Er zijn heel was misvattingen over de Thaise keuken”, vertelt chef Kanitta in zeer goed Nederlands.  “Niet alle gerechten zijn pikant en we doen ook niet op alles kokos”.  Bij Ting Tong zijn de Thaise gerechten aangepast aan de Belgische smaken, maar je kan ze wel pikant laten maken.

In de open keuken kan je meteen zien dat alles heel netjes is, en dat er met verse producten gewerkt wordt. Kanitta maakte enkele jaren geleden een carrièreswitch en liet haar job als carrièrevrouw staan en legde haar toe op haar hobby : koken.  Ze volgde een opleiding bij PIVA en ging nadien op stage in sterrenrestaurant Dôme.  Nu heeft ze haar eigen zaak op het Zuid. 

Voorgerechtjes betaal je tussen 7 en 12 euro, de prijs van een hoofdgerecht ligt rond de 18 euro. Enkel de Oriental steak en Pad Thai met Scampi zijn iets duurder.

De huiswijn kost 23 euro voor een fles, er zijn ook cocktails en alcoholvrije alternatieven.

Tijdens het weekend is het raadzaam om te reserverenPlay Video

Ting Tong

Leopold De Waelstraat 9, 2000
Antwerpen

www.tingtong.be  

tel : 03/294 90 06