Unieke combinaties bij Soma

134

Het heeft een tijdje geduurd vooraleer ik bij Soma kon reserveren. Maar het is me toch gelukt. Soma ligt in de Wolstraat, en is een klein restaurant met twee chefs die niet alleen aan het fornuis staan, maar ook instaan voor de bediening.  Ze combineren hun ervaringen met hun DNA : hij Colombiaans – Frans, zij Belgisch – Grieks. Deze toetsen zijn dan ook in de ingrediënten aanwezig. Maar ook Antwerpse elementen komen in het verhaal voor.  Het bestek, het interieur, de meubels enzovoort zijn allemaal van Antwerpse ondernemers.

De kaart is klein, 2 voorgerechten, 2 signatuurgerechten 3 hoofdgerechten en 3 desserts. Voor de liefhebbers is er nog kaas. Alles is à la carte.

Wij proefden Saganaki met wijnbladeren, citroensabayon en een portobello paddenstoel, Sardines met gerookte beurre blanc vinaigrette, dille en okra en Griet met venkel en griekse saffraan. Als afsluiter nog een sorbet van passievrucht, pitaya en espuma anglaise.

Oordeel : dit is topniveau en sterrenwaardig, zowel de kwaliteit van de gerechten als de vriendelijke bediening. Prijs met mocktail, een glas champagne, water en twee glazen wijn 180 euro

Soma, Wolstraat 33 in Antwerpen website https://www.soma.restaurant/

soma5
amuse restaurant Soma

 

soma4
sardines in beurre blanc bij Soma

 

soma3

 

soma1

 

soma2

Vorige
Volgende