Gezonde powerfood en dé nieuwste trend uit Japan

47

Vergeet Sushi en Sashimi, alhoewel dat ook heel lekker is, vanaf nu is okonomiyaki de nieuwe trend.  Okonomiyaki is een Japans groententaartje dat eindeloos kan gecombineerd worden, met vis of vlees, of volledig vegetarisch of veganistisch.  Er is een kleine versie van 250 gram of een grote van 420 gram.  Basis zijn bio groentjes waarmee in een ring een taartje wordt gemaakt, powerfood en licht verteerbaar. Daarop kunnen dan verschillenden toppings. Antwerpen heeft sinds kort een restaurant dat zich hierin heeft gespecialiseerd. Okoz in de Nationalestraat.  Het is een eenvoudig eethuis met open keuken, waar ze de groententaartjes bereiden.

Mijn petekind 21 jaar en gelegenheidsvegetariër en ik ongeveer het tegenovergestelde waren allebei aangenaam verrast door wat we voorgeschoteld kregen. Hoewel het aantal vegetariërs toeneemt, zijn er maar weinig ‘gewone’ restaurants die een degelijk aanbod van veggie-schotels aanbieden.  Anderzijds zijn er dan vegetarische restaurants waar carnivoren aan hun trekken komen. Dit is dus de ideale combinatie.
Wij proefden een vegetarische okonomiyaki met Katsuobushi (gedroogde en gerookte tonijnvlokken) en een variant met ontbijtspek en Sriracha (extra hete chilisaus).