Taiwanese Bubble Tea verovert Antwerpen

59

8Tea5 in Antwerpen viert volgend jaar zijn 10de verjaardag. Ze zijn gespecialiseerd in ‘bubble tea’ een Taiwanese drank die warm of koud kan gedronken worden. Bij jongeren is de thee al ingeburgerd, maar nu wil men ook de ‘ouderen’ het drankje leren kennen. Er wordt dan ook geëxperimenteerd met verschillende smaken en zou zou er wel eens een ‘Antwerpse’ Bubble Tea op de kaart kunnen komen, vertelt Ling-Hua Fan.

8Tea5 Korte Klarenstraat 15 – 2000 Antwerpen

Gesprek met Ling-Hua Fan van 8Tea5

8Tea5 is een bubbletea-winkel gespecialiseerd dus in bubbletea.
Sinds 2013 zitten we al in Antwerpen, dus het is al een vrij bekend begrip in Antwerpen.

Maar wat is een bubbletea?

Bubbletea is een non-alcoholische tee-cocktail gemaakt op basis van groene thee, zwarte thee of een ander soort thee en het wordt verrijkt met een smaakje. Dat kan gemaakt worden met melk, eventueel en het wordt dan afgemaakt met bubbels. Bubbels die zijn gemaakt van eh zeewier-extracten en er zit dan vruchtensiroop in.

Wat voor effect geeft dat als je dat drinkt?

Als je dat drinkt dat geeft dan zo’n unieke smaaksensatie. Je drinkt een bubbletea door een breed rietje, zo drink je dat drankje op, maar die bubbels komen dan mee door het rietje en dan bijt je op de bubbels en dan popt dat open en dan geeft dat weer een unieke verrassing.

Je zei daarnet al er zijn er heel wat, ik zie op de kaart een grote verscheidenheid …

Ja, we houden van experimenteren bij 8Tea5.

Soms leidt dat tot hele verrassende smaken en zodoende komt dat op ons menu. We hebben onze … we noemen het de ‘Galaxy-serie’ die bestaat uit een drankje gemaakt uit kumquat en mango siropen en van daaruit zijn we gaan experimenteren van hoe kunnen we … de smaak zit al eigenlijk heel goed, maar hoe kunnen dat visueel nog mooier maken dus en zo zijn we uitgekomen op een Butterfly Pea-Thee, die we dan er ook mee in doen, maar we zorgen er wel voor dat we het visueel mooier kunnen maken, dus we kunnen dan dat drankje ook in een hele mooie lagen maken.

Ik heb gemerkt dat het ontzettend populair is bij de jongeren hè …

Ja het is heel populair onder jongeren. Het drankje bestaat eigenlijk al heel lang. Het is ontstaan in Taiwan in de jaren ’80. In Azië heel populair, altijd geweest. Het is nu sinds kort eigenlijk dat het heel populair is in het westen. We zitten hier nu al 10 jaar in Antwerpen, dus 10 jaar. We zijn ook één van de voorlopers die bubbletea hebben geïntroduceerd in België, vandaar uit hebben we toch gemerkt van ‘Ok, wie durft het aan om dit uit te proberen’ en we kwamen toen uiteindelijk uit op dat heel veel jongeren via social media er achter komen van oh eh dit is wel een heel nieuw product, dat willen we nog eens uitproberen dus vandaar uit is ons publiek gegroeid, we zien heel veel jongeren telkens weer terugkomen voor het drankje.

En dan specifiek Antwerpse bubbletea die komt er nog niet?

De Antwerpse bubbletea die … we zijn nu bezig met het experimenteren van met bijvoorbeeld speculaas, een drankje … Wellicht in de toekomst kunnen we dat ook nog experimenteren met aan het Antwerpse Handjes bijvoorbeeld … dus wie weet …

© LekkerAntwerpen.be 2022

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in