Tessa ‘Praline’ Mariën: “ik verkoop doosjes vol geluk”

17

Wie in Deurne en omstreken woont en van pralines houdt, kent ‘Tessa Praline’. Tessa (Mariën) werkt al vele jaren voor Leonidas en heeft sinds bijna 10 jaar een eigen (Leonidas) pralinewinkel in Deurne. Eerst op de Frank Craeybeckxlaan, maar nu sinds kort op de Gallifortlei tegenover de Post. Daar verkoopt ze het hele gamma van de Leonidas collectie. In deze periode staan de herfstpralines en verpakkingen in de kijker, naar de feestdagen toe komen er adventskalenders en kerstboompjes. Maar de populairste praline is en blijft de ‘Manon’, vertelt Tessa.

Gesprek met Tessa Mariën van Leonidas Deurne

Ik zat reeds negen jaar op de Frank Craeybeckxlaan en wij zijn nu hier op de Gallifortlei terecht gekomen en zoals je kan zien, het is echt een pareltje geworden hè. Ik voel mij hier heel welkom door de buren, de klanten en ook de handelaars die hier gevestigd zijn.

Je wou ook per sé in Deurne blijven hé?

Ja, dat was dé voorwaarde. Ik ben ook van Deurne en mijn hart ligt ook hier in Deurne hè, dus ja daar was geen twijfel over.

Die Leonidas pralines, die zijn ontzettend populair, iedereen kent die hé …

Leonidas is ook voor iedereen toegankelijk. Het kan ook voor elke gelegenheid, dat maakt het product ook zo speciaal. Ze bestaan reeds 110 jaar, dus ik zeg het, de verschillende generaties, iedereen kent Leonidas.

En de klassieker, dat is nog altijd die Manon?

Absoluut! De Manon café met de noot, is onze populairste praline.

Naast die klassiekers brengt Leonidas ook seizoensgebonden producten uit …

Nu zitten we het herfstseizoen, dus er zijn nieuwe paddenstoeltjes verkrijgbaar gevuld met Karamel en nootjes, dus ik zou zeggen je moet seffens zelf maar eens eentje proeven en dan ga je het ondervinden, het is echt gewoon top.

Ik zie nog altijd die ballotins, maar er zijn ook andere seizoensgebonden verpakkingen hé?

Dat klopt. Nu voor de herfst hebben we ook hele leuke herfstzakjes met blaadjes op die doorzichtbaar zijn, maar ook naar de feestdagen toe hebben we hele mooie verpakkingen, zoals adventskalenders, mooie geschenkdozen, maar ook tijdens heel het jaar hebben we die die dozen ter beschikking. Het kan voor elke gelegenheid hè, dus voor een verjaardag voor de seizoenen, … dat is Leonidas hè.

En die chocolade maakt ook wel gelukkig hè, want daar zit het gelukshormoon in …

Absoluut! Ik verkoop letterlijk doosjes vol geluk.Het is ook de slogan van Leonidas. Ik heb de leukste Job op de aarde hè, ik mag al die geluksmomentjes creëren bij die mensen en ik kan daarvoor zorgen dus, ja heel leuk ja.

Kan jij van dat geluk afblijven als je hier heel de dag rondloopt?

Neen, dat kan ik niet. Rond een uur of vier een chocolaatje met een koffie erbij, ja …

Tessa ‘Praline’ Mariën van Leonidas Deurne
foto © LekkerAntwerpen 2022

© LekkerAntwerpen.be 2022

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in