Atelier Maple – Sterrenniveau – gastronomisch restaurant

328

Sinds einde vorig jaar is het gastronomisch restaurant Atelier Maple in de plaats gekomen van Vina Clara (en de Klare Wijn). Maple is het blad van de Esdoorn en het nationale symbool van Canada, waar de chef van afkomstig is.  Timothy Tynes  is een talentvolle kok, klassiek Frans geschoold, maar ondergedompeld in ‘alle smaken van de wereld’, zoals hij het zelf omschrijft.  Gastvrouw is zijn echtgenote Lynn Van Vaerenbergh, die de klanten op hun wenken bediend.

Wij gingen op verkenning  en ontdekten een klassezaak, mooi ingericht, tafels met veel ruimte in een prachtig Art Nouveau pand naast het Te Boelaerpark.   Je kan er a la carte eten of het menu volgen, voor 3 gangen betaal je 45 euro, 4 gangen 55 euro of 5 gangen 70 euro.  Wie ’s middags kan gaan lunchen , betaalt slechts 33 euro.

Wij gingen voor à la carte, want daar stonden enkele gerechten op die we toch graag eens probeerden.

Na de enkele verrassende amuses (italiaanse ham, brood met kruidenboter, een cannelloni daslook en hazelnoot en  een garnalenkroepoek met handgepelde garnalen en tomaat) kregen we ons voorgerecht.

We kozen voor Oosterscheldekreeft met Indonesisch buikspek, bloemkool, rempejek (een gekruide Indische pindakoek) en Katjang (peulvruchten)  en de tartaar van zeebaars met ijs van oester, dashi vinaigrette en daikon. (een zachte soort radijs).

Als hoofdgerecht werden ons  Asperges met eierdooier, dragon en jonge prei geserveerd en de Noordzee tarbot met pulpo, fideua (spaanse pasta), chistorra (worst van varkensvlees) en amandel. Afsluiten deden we met ijs en rabarber.

Met water en wijn per glas bij, moet je rekenen op 100 euro per persoon, een prijs die voor dit niveau zeker niet overdreven is. Naar ons gevoel, wordt dit restaurant een topper in de buurt en het zou ons niet verbazen moesten ze reeds dit jaar een ster krijgen in de Michelin-gids. Wij waren alleszins aangenaam verrast

Zeebaars
water en apero
Tarbot
Oosterscheldekreeft
logo maple
amuse garnalen
apero ham
asperges
ijs met rabarber
interieur
amuse cannelloni

Atelier Maple

Karel De Preterlei 210

2140 Borgerhout

03/295 80 90

www.ateliermaple.be