Bistro 4 is al 8 jaar gevestigd in de Heistraat en in Wilrijk al een tijdje een begrip. Tijdens de coronaperiode werd de zaak helemaal opgefrist en is nu ingericht als gezellige bistro met een grand-café gevoel. Maar met de zomerse temperaturen is het natuurlijk aangenaam om buiten op het achterliggende tuinterras te zitten. De chef verdiende onder meer zijn sporen in Den Bourgondiër, wat verder om de hoek. Daar zagen ze natuurlijk deze getalenteerde kok niet graag vertrekken.
De kaart is niet te groot en opgedeeld in een snack- en bistrokaart, er zijn pasta’s en slaatjes, gerechten op kindermaat en suggesties. Prijzen van de voorgerechten schommelen tussen 12 en 15 euro, hoofdschotels blijven beneden de 30 euro. Faire prijzen voor verfijnde gerechten. Wij proefden malse calamaresringen met vers gemaakte tartaar (8 euro) en pittige scampi’s diabolo (15 euro), huisbereide en à la minute gemalen steak tartaar (22 euro) en spaghetti met kreeft (27 euro). Er zijn huiswijntjes en suggestiewijnen per glas. Wie liever alcoholvrij drinkt, kan een alternatief bestellen. De bediening is vriendelijk en professioneel. Een adresje om zeker eens langs te gaan.
Bistro 4, Heistraat 16, Wilrijk, website https://www.bistro4.be/


