Zuid-Amerika ten voeten uit. Zo kan je restaurant El Bife in de Hoogstraat het best omschrijven. Het lijdt geen twijfel dat vlees van Argentijnse runderen die grazen op de eindeloze grasvlakten in de pampa’s van de allerbeste kwaliteit is. Chilenen aan de andere kant van de Andes beheersen dan weer de kunst van het bakken en maaltijden bereiden.

Die combinatie vind je terug in El Bife met Segundo, de Chileense meesterbakker die de Argentijnse entrecotes perfect grilt op een houtskoolvuur. Zijn vrouw Barbara neemt de bediening voor haar rekening. Bij de voorgerechtjes typisch Zuid Amerikaanse lekkernijen als Choclo a la Parilla (maïskolf op de grill – 6 euro) of heerlijke Argentijnse worstjes (9 euro) maar er staan ook meer Europese gerechtjes op de kaart als carpaccio, slaatjes en kaaskroketten.

Bij de hoofdgerechten is de Bife El Choriso (24 euro) heel populair, geserveerd op een hete plaat met een gezond slaatje en verschillende sausjes. De grote eters kunnen zich voldoen aan de côte a l’os van 750 gram, voor slechts 29 euro. Voor de visliefhebbers zijn er gamba’s, zeetong en zalm. En ook vegetariërs blijven niet op hun honger zitten met de diverse slaatjes. Ook de wijnkaart biedt een grote diversiteit met verschillende wijnen uit Zuid Amerika en Spanje. Prijs voor een fles huiswijn is 21 euro.

Wie een heerlijk Zuid-Amerikaans avondje wil beleven, zit hier zonder meer op het goede adres.

Gerelateerde berichten