Fish a gogo

De beste garnaalkroketten van ’t stad … en nog vele andere lekkere visgerechtjes

Fish a gogo kan je omschrijven als vis-tapabar of visfrituur. Eigenaar Jurgen Tanghe bereidt er kleine visgerechtjes a la minute. Je kan het als hapje beschouwen of met een combinatie van gerechtjes een hele maaltijd vullen. Sinds ik de zaak ontdekt heb, ga ik er heel regelmatig terug. Het geeft je een vakantiegevoel in eigen stad. En de kwaliteit is super.

Een certitude is de garnaalkroket, zonder meer de beste van ’t stad en wellicht ook ver daarbuiten. Een pittige smaak en een omhulsel van panko, Japans broodkruim. Prijs slechts 5 euro. Voor de meeste gerechtjes betaal je geen 10 euro. Heerlijke kibbeling met verse tartaar kost 6 euro, inktvis a la plancha 8 euro en gamba’s met citroengras 9 euro. Ook de prijzen van de wijn zijn democratisch, 3,5 euro voor een glas Chardonnay. Je bestelt aan de toog en kunt dan beneden op een krukje zitten, of buiten op vissersbakken en er is op de eerste verdieping een klein zaaltje met 4 tafels waar je iets comfortabeler zit. Maar voor de sfeer en het contact met andere klanten is het beneden te doen.

Jurgen is zoon va een visser en gaat zelf ook regelmatig de zee op. Hij kent de producten dus als geen ander. En in zijn vakanties trekt hij vaak de wereld rond om nieuwe smaken en combinaties te ontdekken. En uniek adresje aanbevolen door Lekker Antwerpen.

Fish a gogo
Handschoenmarkt 1,
2000 Antwerpen
0495/24 27 36

www.fishagogo.be

Gerelateerde berichten