Nieuw pizzarestaurant in Antwerpen: La Pizzeria

83

Antwerpen heeft goede Italiaanse restaurants en lekkere pizzahuizen, op dat vlak zijn we echt wel verwend. En nu komt er weer een pizzarestaurant bij onder de vleugels van een populaire Italiaans restaurant : A Tavola in de Lange Lozanastraat.

De nieuwe zaak heet ‘La Pizzeria’. Er werd geïnvesteerd in een speciale oven, waar men ook met hout kan in stoken, wat de pizza een bijzondere smaak geeft. Het interieur is licht en fris en aan de muur hangt een zijkant van een oude fiat.  Maar waar het echt om draait zijn de pizza’s.  Het is de Napolitaanse versie met een zachte bodem. De klassieke pizza’s staan op de kaart, van de Margherita en de Marinara tot de Bresaola en Calzone. Als nagerecht kan je een  Pizza Nutella of een pizza met speculoos bestellen.

Wij kozen voor een heerlijk voorgerecht, de Friturella Misto (14,50 euro), een mengeling van gepaneerde en gefrituurde groentjes en kroketjes, gevolgd door de meest eenvoudige pizza met tomatensaus, look en olijfolie, zo proef je meteen of je kwaliteit in huis hebt, en die test heeft La Pizzeria moeiteloos doorstaan.  Ook een zeer goede wijnkaart (met wijnen per glas of halve fles) onderstreept het niveau van dit pizzahuis.